jungfrun barn horoskop

Är ditt barn fött i Jungfrun? (23 aug – 22 september)

Barn födda i jungfruns stjärntecken

Jungfrun är det sjätte tecknet i zodiaken. Är ditt barn jungfru? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

Jungfrur har ett utpräglat ordningssinne och en stor analytisk förmåga. En Jungfru gillar när det är ordning och reda. De tycker om när var sak har sin plats och om något faller utanför deras mall så kan världen lätt falla ihop. Jungfrur är ofta metodiska perfektionister som gillar när det finns struktur och ordning. Om man lever i en relation med en jungfru så hör känslokriser och drama till vardagen. Det är inte ovanligt att andra människor och deras insatser döms lite väl förhastat.

Hur är barn födda i Jungfrunsstjärntecken?

Är ditt barn fött i jungfruns stjärntecken så har du en liten individ som är envis och som sällan ger sig i diskussioner. De har ofta svårt att se helheten och oroar sig lätt för småsaker som för andra kanske inte är så viktiga. Samtidigt visar det sig ofta att de har en stor mognad för sin ålder och en stor portion sunt förnuft.

Som barn är Jungfrur ofta impulsiva och har svårt att samspela med andra barn. De gillar utesporter och vill gärna leka lekar som kräver fysisk ansträngning. De är även ambitiösa när det gäller utbildning och lägger gärna ner mycket tid på studier och läser dessutom gärna även på fritiden. Jungfrubarn är ofta mycket smarta barn och tycker inte om att andra vet något bättre än vad de själv gör.

Jungfrubarn älskar ordning och reda

Har du ett barn fött i jungfruns stjärntecken så märker du tidigt av att de är små perfektionister. De tycker att var sak ska ha sin plats och de sorterar gärna saker i färgordning eller bokstavsordning. Allt ska in i ett logiskt system där det är viktigt för jungfrun att varje sak kan komma till praktisk användning.  De analyserar ofta och sammanställer alla detaljer till ett system.

Utöver sitt analytiska sinnelag och sen ordningsförmåga så är Jungfrur riktiga arbetsmyror. Ofta arbetar de i tystnad och klagar inte även när de har väldigt mycket att göra och kräver heller ingen uppskattning för sitt arbete.

Jungfrun är en kritisk individ 

En Jungfrus strävan efter perfektion gör att de ofta ställer höga krav på sig själv och sin omgivning. De är födda med förmågan att se minsta lilla fel eller brist. De är ofta väldigt självkritiska och även kritiska mot personer i sin omgivning. Ibland kan en Jungfru uppfattas som lite dryg då de ofta tror sig veta vad som är bäst även för andra personer i sin omgivning (själv tycker de dock bara att de är omtänksamma). Samtidigt ska man akta sig för att påpeka fel hos just Jungfrun. Då de är mycket självkritiska så vet de säkerligen om sina brister, och att få dem framlyfta kan förstöra en hel vänskap.

En jungfru är punktlig och vill man göra ett gott intryck så bör man hålla utsatta tider på sekunden. Från kompisar önskar de ofta att även de är organiserade.

Vad jobbar en jungfru med?

För en Jungfru ska vara nöjd med sitt arbete så bör det gå att konkretisera. Det får dock gärna innehålla en del problem, som Jungfrun får organisera och pussla med så att ”bitarna” faller på rätt plats. En person i detta tecken har inget behov av att byta arbetsplats. Ofta är personen lojal och ihärdigt uppfyller sina plikter. Ofta hittar du personer födda i Jungfruns stjärntecken i yrkesgrupper såsom forskare, lärare, ekonom eller statistiker. En Jungfru lämnar inget halvfärdigt, utan avslutar alltid de projekt som startas. De har inget behov av att vara ledare och synas i rampljuset, men de kan mycket väl vara de som sitter i bakgrunden och drar i trådarna.

Råd till föräldrar till en jungfru

Barn födda i jungfrus stjärntecken vill ofta hjälpa till hemma, vilket du gärna får uppmuntra. Du får gärna ta dig tid att pyssla, rita och läsa tillsammans med barnet.  Ett barn i detta tecken gillar ordning och reda och gillar när det finns tydliga rutiner på plats. Barnrummet får gärna var välorganiserat, men det betyder inte att barn i detta tecken är bättre på att städa än andra barn. Jungfrubarn gillar heller inte kladd och när det är smutsigt. Tvätta gärna av barnet lite oftare än vad du själv tänker är nödvändigt och ta barnets behov av renlighet på allvar. Kritisera inte barnet, då de oftast är alldeles för självkritiska redan.

Stämmer detta om ditt barn?

Källa flytningar: 1177, graviditetssymptom.se, minbebis.se, intiminformation.se, tryggabarn.nu och svar från barnmorskor.

Se gärna våra filmer för dig som är förälder. 

Fler artiklar om barn och föräldraskap

79manader

Barns utveckling månad 7, 8, och 9

Din bebis utveckling månad 7, 8 och 9 kan du läsa mer om här. Det händer oerhört mycket med ditt barns utveckling varje månad under denna perioden. Ofta kryper barnet nu, kan sitta själv, förstår ord och kan kontrollera handens rörelser.

Läs artikeln »
raseriutbrott barn

Raseriutbrott hos barn

Raseriutbrott hos barn är vanligare än vad man tror. Barn i trotsålder kan bli riktigt rasande. Det är vanligt att detta visar sig genom plötsliga raseriutbrott som kan komma till synes oväntade. Vad kan man göra om barnet får ständiga raseriutbrott?

Läs artikeln »
Barn med talproblem

Barn och talproblem

Barn och talproblem. Pratar inte ditt barn? När är det dags att söka hjälp? När börjar barn att prata? När behöver man hjälp av en logoped? Är du orolig över ditt barns talförmåga så hittar du fakta och information i denna artikel.

Läs artikeln »
Tips vid trots

Tips vid trots

Trots är ett skrämmande ord som får många föräldrar att bita ihop och se förstelnade ut. Trots är något som många föräldrar vill se som en fas som alla barn går igenom, men som går över med tiden.

Läs artikeln »
tumme

Suga på tummen

När börjar barn suga på tummen? Varför suger barn på tummen? Vilka är fördelarna och nackdelarna finns det med att barnet suger på tummen? Babyhjälp ger dig svar på alla dina frågor om att suga på tummen.

Läs artikeln »
schema inskolning forskola

Inskolningsschema förskola

Här hittar du exempel på ett inskolningsschema på förskolan. Första dagarna på förskolan hälsar du på för att lära känna förskolan. Dagarna efter går mer ut på att lära känna barn och pedagoger.

Läs artikeln »
barnvard

Vård av barnet

Skötsel av det nyfödda barnet – Vård av barn. Efter förlossningen är det mycket man ska känna till kring hur barnet skall skötas, vårdas och tagas om hand. Hur klipper man naglarna på barnet? Hur och när ska man bada barnet? Måste barnets hud vårdas? Vad är ett storkbett?

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.