jungfrun barn horoskop

Är ditt barn fött i Jungfrun? (23 aug – 22 september)

Barn födda i jungfruns stjärntecken

Jungfrun är det sjätte tecknet i zodiaken. Är ditt barn jungfru? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

Jungfrur har ett utpräglat ordningssinne och en stor analytisk förmåga. En Jungfru gillar när det är ordning och reda. De tycker om när var sak har sin plats och om något faller utanför deras mall så kan världen lätt falla ihop. Jungfrur är ofta metodiska perfektionister som gillar när det finns struktur och ordning. Om man lever i en relation med en jungfru så hör känslokriser och drama till vardagen. Det är inte ovanligt att andra människor och deras insatser döms lite väl förhastat.

Hur är barn födda i Jungfrunsstjärntecken?

Är ditt barn fött i jungfruns stjärntecken så har du en liten individ som är envis och som sällan ger sig i diskussioner. De har ofta svårt att se helheten och oroar sig lätt för småsaker som för andra kanske inte är så viktiga. Samtidigt visar det sig ofta att de har en stor mognad för sin ålder och en stor portion sunt förnuft.

Som barn är Jungfrur ofta impulsiva och har svårt att samspela med andra barn. De gillar utesporter och vill gärna leka lekar som kräver fysisk ansträngning. De är även ambitiösa när det gäller utbildning och lägger gärna ner mycket tid på studier och läser dessutom gärna även på fritiden. Jungfrubarn är ofta mycket smarta barn och tycker inte om att andra vet något bättre än vad de själv gör.

Jungfrubarn älskar ordning och reda

Har du ett barn fött i jungfruns stjärntecken så märker du tidigt av att de är små perfektionister. De tycker att var sak ska ha sin plats och de sorterar gärna saker i färgordning eller bokstavsordning. Allt ska in i ett logiskt system där det är viktigt för jungfrun att varje sak kan komma till praktisk användning.  De analyserar ofta och sammanställer alla detaljer till ett system.

Utöver sitt analytiska sinnelag och sen ordningsförmåga så är Jungfrur riktiga arbetsmyror. Ofta arbetar de i tystnad och klagar inte även när de har väldigt mycket att göra och kräver heller ingen uppskattning för sitt arbete.

Jungfrun är en kritisk individ 

En Jungfrus strävan efter perfektion gör att de ofta ställer höga krav på sig själv och sin omgivning. De är födda med förmågan att se minsta lilla fel eller brist. De är ofta väldigt självkritiska och även kritiska mot personer i sin omgivning. Ibland kan en Jungfru uppfattas som lite dryg då de ofta tror sig veta vad som är bäst även för andra personer i sin omgivning (själv tycker de dock bara att de är omtänksamma). Samtidigt ska man akta sig för att påpeka fel hos just Jungfrun. Då de är mycket självkritiska så vet de säkerligen om sina brister, och att få dem framlyfta kan förstöra en hel vänskap.

En jungfru är punktlig och vill man göra ett gott intryck så bör man hålla utsatta tider på sekunden. Från kompisar önskar de ofta att även de är organiserade.

Vad jobbar en jungfru med?

För en Jungfru ska vara nöjd med sitt arbete så bör det gå att konkretisera. Det får dock gärna innehålla en del problem, som Jungfrun får organisera och pussla med så att ”bitarna” faller på rätt plats. En person i detta tecken har inget behov av att byta arbetsplats. Ofta är personen lojal och ihärdigt uppfyller sina plikter. Ofta hittar du personer födda i Jungfruns stjärntecken i yrkesgrupper såsom forskare, lärare, ekonom eller statistiker. En Jungfru lämnar inget halvfärdigt, utan avslutar alltid de projekt som startas. De har inget behov av att vara ledare och synas i rampljuset, men de kan mycket väl vara de som sitter i bakgrunden och drar i trådarna.

Råd till föräldrar till en jungfru

Barn födda i jungfrus stjärntecken vill ofta hjälpa till hemma, vilket du gärna får uppmuntra. Du får gärna ta dig tid att pyssla, rita och läsa tillsammans med barnet.  Ett barn i detta tecken gillar ordning och reda och gillar när det finns tydliga rutiner på plats. Barnrummet får gärna var välorganiserat, men det betyder inte att barn i detta tecken är bättre på att städa än andra barn. Jungfrubarn gillar heller inte kladd och när det är smutsigt. Tvätta gärna av barnet lite oftare än vad du själv tänker är nödvändigt och ta barnets behov av renlighet på allvar. Kritisera inte barnet, då de oftast är alldeles för självkritiska redan.

Läs även: Barns olika utvecklingssprång eller om de olika trotsåldrarna.

Se även övriga stjärntecken för barn.

Stämmer detta om ditt barn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + fem =

Fler artiklar om barn och föräldraskap

separera bonusföräldrar

Bonusföräldrar

Att vara bonusförälder är ingen enkel uppgift! Vad förväntas av dig som bonusförälder? Vad tycker dina bonusbarn om dig som bonusförälder? Vilken roll ska en bonusförälder ta i den nya familjen. Läs om tips och fakta om hur livet som bonusförälder påverkar dig och din livssituation.

Läs artikeln »
skriker

Barn skriker / gråter

Skriker och gråter ditt barn / bebis? Alla barn skriker och gråter! Skrikande bebisar kan vara hjärtekrossande men samtidigt frustrerande. Hur tröstar man barnet? Varför skriker / gråter min bebis? Hur får man en skrikande bebis att sluta skrika och gråta?

Läs artikeln »
Bebis dreglar

Bebis dreglar

En bebis dreglar normalt från det att de är 2-3 månader och upp till två års ålder. Mycket dregel kan förekomma när din bebis håller på att få tänder, är förkyld, har svårt att stänga munnen eller för att salivproduktionen håller på att utvecklas.

Läs artikeln »
förskola

Förskola

Regler och fakta om barn på Förskola. Förskoleplats, Förskoleavgift, ansökan, maxtaxa, jobb och förskola, när kan barn börja på förskola, inskolning förskola, kostnad för förskola, barnomsorg. Ansökan om förskoleplats.

Läs artikeln »
separera boende barn

Barns boende

Separation eller skilsmässa – fakta och tips att tänka på vid separation med barn. Var ska små barn bo? är växelvis boende (varannan vecka) bra för små barn? Vilka rättigheter har barn till umgänge? Vad innebär vårdnaden om barnen vid en separation? Var ska barnen vara skivna eller folkbokförda?

Läs artikeln »
Barns huvudomfång

Barns huvudomfång

Barns tillväxt för huvudomfånget. Hur stort ska ett nyfött barns huvudomfång vara? Hur mycket växet ett barns huvud under det första året? Fakta om barns huvudomfång och om storleken på barnets huvud.

Läs artikeln »
High need baby / plusbarn som kräver närhet

Plusbarn – är ditt barn ett plusbarn?

Ett plusbarn är ett barn som är otroligt krävande. Typiska tecken på att ditt barn är ett plusbarn är att de är intensiva, känsliga, missnöjda, sover dåligt, äter dåligt, är oförutsägbara, att de inte går att sätta ner och att de inte kan lugna sig själv. Dessa tecken finns hos många barn, men hos plusbarn är det konstant.

Läs artikeln »
utveckling syn barn bebis

Synens utveckling hos barn

Synens utveckling hos nyfödda barn. Hur mycket kan ett spädbarn se? Känner barn igen sina föräldrar genom att titta på dem? Hur bra syn har ett nyfött barn? Vi svarar på alla frågor du har om utvecklingen av synen hos ett barn.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.