jungfrun barn horoskop

Är ditt barn fött i Jungfrun? (23 aug – 22 september)

Barn födda i jungfruns stjärntecken

Jungfrun är det sjätte tecknet i zodiaken. Är ditt barn jungfru? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

Jungfrur har ett utpräglat ordningssinne och en stor analytisk förmåga. En Jungfru gillar när det är ordning och reda. De tycker om när var sak har sin plats och om något faller utanför deras mall så kan världen lätt falla ihop. Jungfrur är ofta metodiska perfektionister som gillar när det finns struktur och ordning. Om man lever i en relation med en jungfru så hör känslokriser och drama till vardagen. Det är inte ovanligt att andra människor och deras insatser döms lite väl förhastat.

Hur är barn födda i Jungfrunsstjärntecken?

Är ditt barn fött i jungfruns stjärntecken så har du en liten individ som är envis och som sällan ger sig i diskussioner. De har ofta svårt att se helheten och oroar sig lätt för småsaker som för andra kanske inte är så viktiga. Samtidigt visar det sig ofta att de har en stor mognad för sin ålder och en stor portion sunt förnuft.

Som barn är Jungfrur ofta impulsiva och har svårt att samspela med andra barn. De gillar utesporter och vill gärna leka lekar som kräver fysisk ansträngning. De är även ambitiösa när det gäller utbildning och lägger gärna ner mycket tid på studier och läser dessutom gärna även på fritiden. Jungfrubarn är ofta mycket smarta barn och tycker inte om att andra vet något bättre än vad de själv gör.

Jungfrubarn älskar ordning och reda

Har du ett barn fött i jungfruns stjärntecken så märker du tidigt av att de är små perfektionister. De tycker att var sak ska ha sin plats och de sorterar gärna saker i färgordning eller bokstavsordning. Allt ska in i ett logiskt system där det är viktigt för jungfrun att varje sak kan komma till praktisk användning.  De analyserar ofta och sammanställer alla detaljer till ett system.

Utöver sitt analytiska sinnelag och sen ordningsförmåga så är Jungfrur riktiga arbetsmyror. Ofta arbetar de i tystnad och klagar inte även när de har väldigt mycket att göra och kräver heller ingen uppskattning för sitt arbete.

Jungfrun är en kritisk individ 

En Jungfrus strävan efter perfektion gör att de ofta ställer höga krav på sig själv och sin omgivning. De är födda med förmågan att se minsta lilla fel eller brist. De är ofta väldigt självkritiska och även kritiska mot personer i sin omgivning. Ibland kan en Jungfru uppfattas som lite dryg då de ofta tror sig veta vad som är bäst även för andra personer i sin omgivning (själv tycker de dock bara att de är omtänksamma). Samtidigt ska man akta sig för att påpeka fel hos just Jungfrun. Då de är mycket självkritiska så vet de säkerligen om sina brister, och att få dem framlyfta kan förstöra en hel vänskap.

En jungfru är punktlig och vill man göra ett gott intryck så bör man hålla utsatta tider på sekunden. Från kompisar önskar de ofta att även de är organiserade.

Vad jobbar en jungfru med?

För en Jungfru ska vara nöjd med sitt arbete så bör det gå att konkretisera. Det får dock gärna innehålla en del problem, som Jungfrun får organisera och pussla med så att ”bitarna” faller på rätt plats. En person i detta tecken har inget behov av att byta arbetsplats. Ofta är personen lojal och ihärdigt uppfyller sina plikter. Ofta hittar du personer födda i Jungfruns stjärntecken i yrkesgrupper såsom forskare, lärare, ekonom eller statistiker. En Jungfru lämnar inget halvfärdigt, utan avslutar alltid de projekt som startas. De har inget behov av att vara ledare och synas i rampljuset, men de kan mycket väl vara de som sitter i bakgrunden och drar i trådarna.

Råd till föräldrar till en jungfru

Barn födda i jungfrus stjärntecken vill ofta hjälpa till hemma, vilket du gärna får uppmuntra. Du får gärna ta dig tid att pyssla, rita och läsa tillsammans med barnet.  Ett barn i detta tecken gillar ordning och reda och gillar när det finns tydliga rutiner på plats. Barnrummet får gärna var välorganiserat, men det betyder inte att barn i detta tecken är bättre på att städa än andra barn. Jungfrubarn gillar heller inte kladd och när det är smutsigt. Tvätta gärna av barnet lite oftare än vad du själv tänker är nödvändigt och ta barnets behov av renlighet på allvar. Kritisera inte barnet, då de oftast är alldeles för självkritiska redan.

Läs även: Barns olika utvecklingssprång eller om de olika trotsåldrarna.

Se även övriga stjärntecken för barn.

Stämmer detta om ditt barn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 4 =

Fler artiklar om barn och föräldraskap

barns utveckling 4-5 år

Barns utveckling 4-5 år

Barns utveckling 4 – 5 år. Barnets utveckling går i den här åldern mot allt mindre självcentrering. Barnet kräver nu inte lika mycket uppmärksamhet, men det behöver fortfarande mycket närhet och kärlek. Utvecklingen går i fyra års åldern fort framåt.

Läs artikeln »
Höftledsluxation – von rosen skena

Höftledsluxation – von Rosen skena

Alla nyfödda barn undersöks för höftledsluxation, men vad är det? Vad händer om ditt barn är drabbat? En von Rosen skena används för att behandla barn som lider av höftledsluxation och normalt sett så blir alla barn som upptäcks tidigt helt friska. 

Läs artikeln »
barn sluta sova dagen

När slutar barn sova på dagen?

När slutar barn normalt att sova middag under dagen? När barn slutar sova på dagen varierar från barn till barn. Ofta de sluta sova på dagen när de är mellan 2 och 4 års ålder. I början kan det vara bättre att dra ner på sovtiden för dagens sovstund, istället för att helt sluta med att sova middag under dagen.

Läs artikeln »
napp till nyfödd

Napp till nyfödd

Napp till nyfödd. Hur tidigt kan man ge napp till nyfödd? Hur påverkar nappen amningen? Vilka är fördelarna och nackdelarna med att använda napp? Hur får man barnet att sluta med napp? Hur ska man sköta om det nyfödda barnets nappar?

Läs artikeln »
separera med barn

Separera med barn

Separera med barn – här hittar du fakta och tips när ni ska separera och har små barn. En skilsmässa är alltid svår och den blir ännu svårare när barn är med i bilden.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.