horoskop barn Stenbocken

Är ditt barn fött i Stenbocken? (22 december – 19 januari)

Stenbocken är det tionde tecknet i zodiaken. Är ditt barn Stenbock? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

Barn födda i Stenbockens stjärntecken

Stenbocken är det tionde tecknet i zodiaken. Är ditt barn Stenbock? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

En stenbock har en otrolig vilja att alltid vilja nå toppen.När de ger sig något ann så vill de verkligen behärska det till 100%. En person som är född i stenbockens tecken är ofta ganska reserverade och försiktiga. De är även målmedvetna och ansvarsfulla. Tyvärr så händer det dock att dessa barn sätter lite väl höga mål för sig själva.

Hur är barn födda i stenbockens stjärntecken?

Ett barn som är fött i stenbockenstecken är ett smart barn som sällan handlar impulsivt. De har en unik kombination av att vara duktiga i skolan samtidigt som de tycker om idrott. De gillar ofta att vara för sig själv. När de är äldre så stänger de gärna in sig där de har lugn och ro när de ska läsa eller göra sina läxor.

Stenbocksbarn är sällan egoistiska eller själviska och är heller sällan speciellt utåtagerande. De tar ansvar för det de gör och är hellre lite för försiktiga istället för att handla på impuls. De gillar även att vara ute i naturen och ofta gillar de lagidrotter. Ett intresse som ofta gör att de har lätt för att få många vänner i ungdomen.

Stenbocken tillhör jordtecknen, vilket gör dem praktiskt lagda. Det gör dem dock också stela och envisa.

Stenbocksbarn och deras starka vilja

En stenbock ställer höga krav på sig själv och deras flit och uthållighet tar dem mot deras mål. De har inget emot att arbeta mycket och långa dagar samtidigt som deras ambitiösa person ofta lyser igenom i deras livssyn. De har ofta högtflygande mål från att bygga upp ett företagsimperium, göra karriär inom politiken eller bli en framstående arkitekt. Det gemensamma för stenbocken är att de arbetar tålmodigt och metodiskt, år efter år, för att nå sina mål. Oavsett vilka mål de satt.

En stenbock slår sig inte fram utan han eller hon arbetar långsamt och noggrant för att långsamt ta sig framåt. Detta gör att man ofta missar deras framfart när de springer om på insidan. En Stenbock har ofta ett stort kontrollbehov och de har svårt att förstå dem som inte har samma driv och kontroll som de själv. Det tar ofta många år innan de inser att de inte klarar av allt som de vill uppnå.

Redan tidigt i barndomen visar stenbocken på ett ansvarstagande och en starkt utvecklas pliktkänsla. De tar ofta ansvar för saker även om de inte kan påverka det. Detta gör dock att de senare i livet har lätt för att utveckla skuldkänslor och eventuellt depressioner.

Stenbocken är blyg och inåtvänd

En stenbock ar ofta ett stort behov av trygghet. Ofta kan de uppfattas som blyga och inåtvända. De är sällan de som går längst fram, utan de håller sig ofta lite bakom och observerar. De pratar sällan om sig själv innan de vet var de själv står, var andra står och vad andra önskar. Privatlivet håller de ofta för sig själv, tills de står någon riktigt nära.

En stenbock blommar ofta sent, men när de väl gör det så märks det av. Även om de som barn ofta kan uppfattas som allvarliga och lillgamla så kan det vara precis tvärtom när de blir äldre. Konstigt nog är det nästan så att de verkar yngre och mer avslappnade ju äldre de blir.

Även om stenbocken är lugn och behärskad så gillar de sällan att bli motsagda. De har ofta svårt att byta åsikt eller perspektiv, även om de blir motbevisade.

I relationer behöver en stenbock bekräftelse och stöd på vägen mot sina höga mål. Om de inte får detta så kommer det sannolikt att uppstå problem och risken är stor att stenbocken lämnar relationen och går sin egen väg.

Vad jobbar stenbocken med?

Redan som barn vet ett stenbocksbarn vad han eller hon vill göra i livet. Istället för att satsa på tur som många eldtecken gör, så satsar stenbocken på hårt och gediget arbete.

Stenbockar är realistiska personer som lär av sina misstag vilket gör att de ofta långsamt klättrar uppåt i karriären tack vare erfarenhet och kunskap. De har även stor självkontroll och har lätt för att leda andra.

Som vuxen hittar man ofta en stenbock i yrken som innebär ledarskap, finanser, politiken, eller entreprenörskap. De gillar för det mesta ordning och reda och vill ha tomt på skrivbordet. Stenbockar älskar pengar, kanske mer än något annat stjärntecken. De gillar inte att slösa pengar och gillar därför att ha ett bra och tryggt sparande på banken.

Råd till föräldrar till stenbocken

Barn som är födda i stenbockens tecken kan ofta uppfattas som mer mogna än andra barn. Ofta föredrar de att lika med lite äldre kompisar. Samtidigt är det ofta lite mammiga och älskar sina mödrar väldigt mycket.

Ska du sätta regler till ett stenbocksbarn så bör du förklara inte bara regeln utan även varför du satt just den regeln. Först när barnet förstår orsaken kommer det att följa det du sagt. På lekplatsen känns stenbocken igen på att det är de barn som håller på längst med sin uppgift. Detta innebär tråkigt nog att många barn redan slutat leka när stenbocken är reda att börja med leken.

Stenbocksbarn vill gärna presentera bra och mycket för att må bra. Något som du som förälder måste ta i beaktning genom att uppmuntra och hjälpa till att stärka barnets självkänsla och personlighet. En stenbock är aldrig nöjd. Ett barn fött i stenbocken behöver mycket kärlek även om de inte är så bra på att berätta det.

Stenbocksbarn gillar ofta att vara för sig själv och sitta i lugn och ro när de ska utföra något. Var inte orolig då stenbocksbarn ofta blommar sent i livet så kommer denna försiktighet och reservation att avta med åren.

Stämmer detta på ditt barn?

Se gärna våra filmer för dig som är förälder. 

Fler artiklar om barn och föräldraskap

separera med barn

Separera med barn

Separera med barn – här hittar du fakta och tips när ni ska separera och har små barn. En skilsmässa är alltid svår och den blir ännu svårare när barn är med i bilden.

Läs artikeln »
separera bonusföräldrar

Bonusföräldrar

Att vara bonusförälder är ingen enkel uppgift! Vad förväntas av dig som bonusförälder? Vad tycker dina bonusbarn om dig som bonusförälder? Vilken roll ska en bonusförälder ta i den nya familjen. Läs om tips och fakta om hur livet som bonusförälder påverkar dig och din livssituation.

Läs artikeln »
matvagran

Matvägran

Matvägran. Barn vägrar periodvis att äta. Hur gör man för att matvägrande barn ska få i sig tillräckligt med mat för att klara sig? När barnet inte vill äta mat är det viktigt att du inte tvingar det. Gör ätandet roligt när det lilla barnet matvägrar.

Läs artikeln »
barns utveckling 4-5 år

Barns utveckling 4-5 år

Barns utveckling 4 – 5 år. Barnets utveckling går i den här åldern mot allt mindre självcentrering. Barnet kräver nu inte lika mycket uppmärksamhet, men det behöver fortfarande mycket närhet och kärlek. Utvecklingen går i fyra års åldern fort framåt.

Läs artikeln »
nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Vårt nyhetsbrev är fullt av fakta för dig som är gravid eller för dig som är nybliven förälder. Följ graviditetens utveckling eller barnets utveckling beroende på var i livet du befinner dig just nu.

Läs artikeln »
Barns utveckling 1 till 2 år

Barns utveckling 1-2 år

Barns utveckling ett till två år. När barnet är mellan ett och två år så går utvecklingen extremt fort. Här berättar vi vad som händer i barnets utveckling 1-2 år, om vanliga konflikter vid denna ålder och vad ett barn i denna åldern förväntas kunna göra. 

Läs artikeln »
Tvåårstrots

Tvåårstrots

Tvåårstrots kan vara en förälders första riktiga prövning. Tvåårstrotsen kan komma plötsligt och många föräldrar upplever att de inte känner igen sin 2 åring.

Läs artikeln »
skriker

Barn skriker / gråter

Skriker och gråter ditt barn / bebis? Alla barn skriker och gråter! Skrikande bebisar kan vara hjärtekrossande men samtidigt frustrerande. Hur tröstar man barnet? Varför skriker / gråter min bebis? Hur får man en skrikande bebis att sluta skrika och gråta?

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.