julklappar barn

Julklappar barn – 11 julklappstips och julklappar till barn

Tips och råd om julklappar till barn. Hur mycket ska man egentligen köpa julklappar för och hur många julklappar är det rimligt att köpa till barnen? Vi reder ut allt som handlar om julklappar till barn.

Julklappar till barn

Här har vi samlat tips på julklappar till barn och vi försöker även att besvara vanliga frågor såsom hur mycket man ska köpa julklappar för samt hur många julklappar barnen bör få. Barn är ärliga och raka i sin kritik, vilket gör det extra svårt att köpa den där perfekta julklappen.

— Artikeln innehåller betalda reklamlänkar —

Många småbarnsföräldrar har till sin besvikelse upptäckt att den julklapp som de trodde skulle bli årets mest populära julklapp bara hamnat på hyllan. Det är heller inte ovanligt att det är kartongen, presentpapperet eller presentsnöret som är det absolut roligaste att leka med när julklapparna är öppnade. Det är inte lätt att förutspå hur ett barn ska reagera när julklapparna öppnas.

Längre ner på sidan hittar du tips på julklappar till barn och tips på bra julklappsbutiker.

Julklappar till barn i siffror

Hur många julklappar som era barn får eller för hur mycket ni köper julklappar för är helt utifrån era förhållande. Totalt omsätter julhandeln runt 80 miljarder, varav 23 miljarder går till julklappar. En stor del av omsättningen är mat.

Sett utifrån statistiken så kostar en julklapp mellan 100 och 500 kronor. Hur mycket vi totalt sett  lägger på julklappar är svårt men den statistik som hittas visar siffror på mellan 1600 – 3300 kronor per person till att köpa julklappar till familj, vänner och bekanta.

Tittar man på nedanstående frågor och gör en sökning i diverse forum på nätet så hittar man följande svar;

Hur många julklappar får era barn:

 • Våra barn får fyra paket var.
 • 3-4 julklappar är vad vi siktar på där en är lite dyrare.
 • Våra barn får runt 5 julklappar var.
 • Vi har bra ett barn, men ytterligare ett på väg. I år landade det på 8 julklappar.
 • Vi ger 1-2 saker och försöker verkligen se till att det är saker som används.
 • Förra året gav vi vår son 18 julklappar, men det vara inte bara leksaker utan även nyttoprylar såsom vantar och mössa.
 • Vår dotter får cirka 10 klappar under granen och två i strumpan.

Hur mycket köper ni julklappar för till era barn:

 • Vi köper för 1600 kr till vår son som är 4 år.
 • Vi köper leksaker för runt 4500 kronor till våra 2 barn.
 • Vi har många barn och lägger runt 1000 kronor per barn.
 • Vi utgår ifrån vad de önskar sig, så det varierar från år till år.
 • Vi köper för cirka 2000 kronor per barn.
 • Det varierar men ofta ligger det på mellan 2-3000 kronor per barn.
 • Vi har två barn och köper för runt 500 kronor per barn.
 • Normalt köper vi för runt tusenlappen, men när han exempelvis behöver en cykel så gör vi avsteg.
 • Slutsumman i år landade på 5000 kronor totalt till vårt enda barn.

Populära butiker för julklappsköp

Här har vi samlat lite tips på onlinebutiker för ditt julklappsköp. Du hittar butikens namn och en liten kort beskrivning av vilken typ av present du kan förvänta dig att hitta.

Lekia.se – En klassisk leksaksbutik som finns även på nätet. Här hittar du alla typer av leksaker till barn i alla åldrar. De har även samlat mängder av julklappstips så att det ska bli enkelt att hitta. Här hittar du leksaker från Lekia.

Babyshop.se – Denna butik är känd för sina fina barnkläder. De håller en hög service och erbjuder ett brett sortiment av kläder från nästan alla ledande varumärken. En perfekt present om man gillar mjuka julklappar. Här hittar du julklappstips från Babyshop.

Jollyroom.se – Detta är en av Sverige största butiker med barn och babyprodukter. Här hittar du leksaker till barn i alla åldrar, men även saker som babytillbehör och barnkläder. Du kan även enkelt leta efter julklapp efter barnets ålder. Spana in julklappstipsen från Jollyroom här.

Posterkid.se – Detta är en butik som säljer fantastiska tavlor där motivet är det vackraste som finns, dvs ditt barn. I butiken hittar du personliga födelsetavlor och namntavlor med barnets födelseuppgifter. Du hittar även ett stort sortiment barntavlor. Här kan du spana in sortimentet på Posterkid.

Tips på julklappar till barn

Här har vi samlat lite tips på julklappar till barn i olika åldrar.

Nyfödd6-12 mån1-2 år
BabyleksakerGå vagnTräleksaker
BabyprodukterAktivitetsleksakerRutchkana
BabykläderPekböckerLeksaksbilar
BabysitterInredning barnrumBarnbestick
   
2-3 år3-4 år4-5 år
InstrumentBarncykelLeka butik
TrehjulingMy Little PonyPyssel & kreativt
Dockhus & dockorUtklädnad & MaskeradBarnkläder
BarnkläderRoliga presenterPolarn. O pyret

Billiga julklappar till barn

Ibland lockas man av att köpa något billigt. Eller så vill man hitta något billigt och enkelt att ge till barnets kompis. Tänk på att en leksak som barn inte leker med är en dyr leksak. Det finns dock många bra leksaker och julklappar som inte behöver vara dyra. Barn uppskattar som du säkert vet inte priset, utan det är vad du ger. Det är inte ovanligt att en billig julklapp runt hundralappen blir det mest uppskattade julklappen. Ett tips är att titta in på kalaskungen och där hitta någon rolig julklapp.

Här har vi samlat lite tips på billiga men bra julklappar till barn.

Varför är julklappar till barn så speciellt?

Julen är barnens högtid och en tid full av lek och glädje. Jultomten är vi många som har härliga minne av och det är något speciellt när jultomten stiger in i hemmet. Barn kan sällan dölja sin spänning när ögonen spärras upp och de tittar på tomten med stor förväntan och glädje. För många barn är detta ett ögonblick att längta till, något som gör det svårt att sova och något som skapar fantastiska minne för livet.

Många av länkarna på denna sida är reklamlänkar där vi får ersättning baserat på de köp som eventuellt genomförs efter att någon klickat på dem. Vi väljer dock att endast rekommendera sajter som är beprövade och seriösa samt länkar aldrig baserat på betalning.

Se gärna våra filmer för dig som har barn.

Fler artiklar för dig med familj

vaccination

Vaccination av barn och spädbarn

Vaccination barn, vaccination spädbarn – När skall barn vaccineras? Vilka vaccinationer behöver barn och spädbarn? De första vaccinationssprutorna får barn redan vid tre månaders ålder, men det tar fortfarande lång tid innan barnet har ett fullgott vaccinationsskydd.

Läs artikeln »
Babyshower lekar

24 babyshower lekar

Lekar på en babyshower är uppskattat av de flesta. Hur många lekar man ska ha beror helt och hållet på tycke och smak. När ni planerar lekar till en babyshower så utgå främst från den gravida kvinnan.

Läs artikeln »
barn prata

Barn pratar mer än du tror

Barn börjar prata vid olika åldrar och utvecklar sin talförmåga i olika takt. De flesta barn säger sitt första ord vid ett års ålder. Vid två års ålder kan barn ofta sätta samman 2-3 ord till en mening. I denna artikel kan du läsa mer om barns språkutveckling vid olika åldrar.

Läs artikeln »
nyfödd

Nyfödd

Vad vet du om ett nyfött barn? Hur tar du hand om en nyfödd bebis? Vad vet du om hur det är att vara förälder? Fakta om hur livet med en nyfödd hittar du på Babyhjälp.se.

Läs artikeln »
barnvard

Vård av barnet

Skötsel av det nyfödda barnet – Vård av barn. Efter förlossningen är det mycket man ska känna till kring hur barnet skall skötas, vårdas och tagas om hand. Hur klipper man naglarna på barnet? Hur och när ska man bada barnet? Måste barnets hud vårdas? Vad är ett storkbett?

Läs artikeln »
barndop

Barndop

Fakta och information om barndop. I denna artikel svarar vi på frågor såsom; Hur går ett dop till? När döper man barnet? Var hittar du inbjudningskort och dopkort till dop och hur skriver du dopkort? Hur ser dop ut enligt svenska kyrkan? Vilka psalmer spelas på dop?

Läs artikeln »
sulkyvagn

Sulkyvagn

Vilken sulkyvagn ska du köpa? Vilka nackdelar finns det med en sulkyvagn? Vi hjälper dig med allt du behöver veta när det är dags att köpa barnvagn.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.