julklappar barn

Julklappar barn – 11 julklappstips och julklappar till barn

Tips och råd om julklappar till barn. Hur mycket ska man egentligen köpa julklappar för och hur många julklappar är det rimligt att köpa till barnen? Vi reder ut allt som handlar om julklappar till barn.

Julklappar till barn

Här har vi samlat tips på julklappar till barn och vi försöker även att besvara vanliga frågor såsom hur mycket man ska köpa julklappar för samt hur många julklappar barnen bör få. Barn är ärliga och raka i sin kritik, vilket gör det extra svårt att köpa den där perfekta julklappen.

— Artikeln innehåller betalda reklamlänkar —

Många småbarnsföräldrar har till sin besvikelse upptäckt att den julklapp som de trodde skulle bli årets mest populära julklapp bara hamnat på hyllan. Det är heller inte ovanligt att det är kartongen, presentpapperet eller presentsnöret som är det absolut roligaste att leka med när julklapparna är öppnade. Det är inte lätt att förutspå hur ett barn ska reagera när julklapparna öppnas.

Längre ner på sidan hittar du tips på julklappar till barn och tips på bra julklappsbutiker.

Julklappar till barn i siffror

Hur många julklappar som era barn får eller för hur mycket ni köper julklappar för är helt utifrån era förhållande. Totalt omsätter julhandeln runt 80 miljarder, varav 23 miljarder går till julklappar. En stor del av omsättningen är mat.

Sett utifrån statistiken så kostar en julklapp mellan 100 och 500 kronor. Hur mycket vi totalt sett  lägger på julklappar är svårt men den statistik som hittas visar siffror på mellan 1600 – 3300 kronor per person till att köpa julklappar till familj, vänner och bekanta.

Tittar man på nedanstående frågor och gör en sökning i diverse forum på nätet så hittar man följande svar;

Hur många julklappar får era barn:

 • Våra barn får fyra paket var.
 • 3-4 julklappar är vad vi siktar på där en är lite dyrare.
 • Våra barn får runt 5 julklappar var.
 • Vi har bra ett barn, men ytterligare ett på väg. I år landade det på 8 julklappar.
 • Vi ger 1-2 saker och försöker verkligen se till att det är saker som används.
 • Förra året gav vi vår son 18 julklappar, men det vara inte bara leksaker utan även nyttoprylar såsom vantar och mössa.
 • Vår dotter får cirka 10 klappar under granen och två i strumpan.

Hur mycket köper ni julklappar för till era barn:

 • Vi köper för 1600 kr till vår son som är 4 år.
 • Vi köper leksaker för runt 4500 kronor till våra 2 barn.
 • Vi har många barn och lägger runt 1000 kronor per barn.
 • Vi utgår ifrån vad de önskar sig, så det varierar från år till år.
 • Vi köper för cirka 2000 kronor per barn.
 • Det varierar men ofta ligger det på mellan 2-3000 kronor per barn.
 • Vi har två barn och köper för runt 500 kronor per barn.
 • Normalt köper vi för runt tusenlappen, men när han exempelvis behöver en cykel så gör vi avsteg.
 • Slutsumman i år landade på 5000 kronor totalt till vårt enda barn.

Populära butiker för julklappsköp

Här har vi samlat lite tips på onlinebutiker för ditt julklappsköp. Du hittar butikens namn och en liten kort beskrivning av vilken typ av present du kan förvänta dig att hitta.

Jollyroom.se – Detta är en av Sverige största butiker med barn och babyprodukter. Här hittar du leksaker till barn i alla åldrar, men även saker som babytillbehör och barnkläder. Du kan även enkelt leta efter julklapp efter barnets ålder. Spana in julklappstipsen från Jollyroom här.

Bonti.se – Detta är en butik som säljer fantastiska produkter till nyfödda och barn. Butiken har vuxit snabbt under de senaste året tack vare deras attraktiva produkter och riktigt bra priser. Här kan ni kolla in sortimentet på Bonti.

Tips på julklappar till barn

Här har vi samlat lite tips på julklappar till barn i olika åldrar.

Nyfödd6-12 mån1-2 år
BabyleksakerGå vagnTräleksaker
BabyprodukterAktivitetsleksakerRutchkana
BabykläderPekböckerLeksaksbilar
BabysitterInredning barnrumBarnbestick
   
2-3 år3-4 år4-5 år
InstrumentBarncykelLeka butik
TrehjulingMy Little PonyPyssel & kreativt
Dockhus & dockorUtklädnad & MaskeradBarnkläder
BarnkläderRoliga presenterPolarn. O pyret

Billiga julklappar till barn

Ibland lockas man av att köpa något billigt. Eller så vill man hitta något billigt och enkelt att ge till barnets kompis. Tänk på att en leksak som barn inte leker med är en dyr leksak. Det finns dock många bra leksaker och julklappar som inte behöver vara dyra. Barn uppskattar som du säkert vet inte priset, utan det är vad du ger. Det är inte ovanligt att en billig julklapp runt hundralappen blir det mest uppskattade julklappen. Ett tips är att titta in på Butterricks och där hitta någon rolig julklapp.

Här har vi samlat lite tips på billiga men bra julklappar till barn.

Varför är julklappar till barn så speciellt?

Julen är barnens högtid och en tid full av lek och glädje. Jultomten är vi många som har härliga minne av och det är något speciellt när jultomten stiger in i hemmet. Barn kan sällan dölja sin spänning när ögonen spärras upp och de tittar på tomten med stor förväntan och glädje. För många barn är detta ett ögonblick att längta till, något som gör det svårt att sova och något som skapar fantastiska minne för livet.

Många av länkarna på denna sida är reklamlänkar där vi får ersättning baserat på de köp som eventuellt genomförs efter att någon klickat på dem. Vi väljer dock att endast rekommendera sajter som är beprövade och seriösa samt länkar aldrig baserat på betalning.

Fler artiklar för dig med familj

vab

VAB – vård av sjukt barn

Vid VAB så ska detta anmälas till Försäkringskassan. VAB står för vård av sjukt barn, vilket ger dig som förälder rätt till ersättning. Vi förklarar reglerna och ger dig tips för att det ska bli så enkelt som möjligt när du vabbar. 

Läs artikeln »
barnbeck

Barnbeck eller mekonium

Barnbeck är barnets första avföring. Bajset är ofta grönsvart hos ett nyfött barn. Barnbeck innehåller hudavlagringar och andra restprodukter som finns i barnets tarmar. Om barnbeck eller mekonium kommer ut i fostervattnet så kan det uppstå komplikationer.

Läs artikeln »
Föräldraledighet

Föräldraledighet

Föräldraledighet är något som alla föräldrar har rätt till. Vi förklarar här enkelt reglerna för föräldraledighet. Försäkringskassans regler är något som många tycker är svårt. I vardagligt tal nämns ofta pappaledighet och mammaledighet för samma sak. 

Läs artikeln »
nar barn ar sjuka

När barn är sjuka

När barn är sjuka behöver de kärlek och närhet. Barn som har feber och är sjuka behöver dricka mycket vätska. Barn som är sjuka behöver också vila och sova. Råd om hur du tar hand om ditt barn när det är sjukt.

Läs artikeln »
Träning för mammor

Träning för mammor – av Therese Carlsson

Efter förlossningen är det viktigt att komma igång med träningen. Som nybliven mamma behöver kroppen återhämta sig från den fysiskt krävande förlossningar. Träning för mammor driva av Therese Carlsson som under flera år arbetat med gravidträning och träning för mammor. 

Läs artikeln »
nattskräck barn

Nattskräck

Nattskräck är episoder av rädsla, intensiv skräck och rörelse medan man sover. Ofta börjar nattskräck hos barn när de är mellan 3 och 12 år men går över när de blir äldre.

Läs artikeln »
magdroppar

Magdroppar

Magdroppar. Semper magdroppar rekommenderas till små barn som har problem med magen. Magdropparna från Semper består av en oljelösning med bakteriekultur, Lactobacillus reuteri Protectis, som är anpassad till att trivas i magen och i tarmen.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.