Kräftan barn stjärntecken

Är ditt barn fött i Kräftan? (22 juni – 23 juli)

Ett barn fött i Kräftans stjärntecken är mycket känsligt. De har livlig fantasi och kan vara mycket kreativa. En Kräfta trivs i vatten och är gärna på stranden. Ett barn fött i Kräftan behöver en stor familjär trygghet.

Barn födda i Kräftans stjärntecken

Kräftan är det fjärde tecknet i zodiaken. Är ditt barn Kräfta? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

Kräftor har livlig fantasi som kan användas på många olika sätt. De är även känsliga, sårbara och har ett stort behov av trygghet. De har gärna vänner hemma hos sig själv, snarare än att bli bortbjudna hem till andra. De har svårt för kritik och tar väldigt illa vid sig och behöver bearbeta detta under lång tid.

Ofta framstår en Kräfta som introvert, men i själva verket är de varma och känner mycket för andra människor. De behöver mycket kärlek, förståelse och uppmärksamhet. En Kräfta står ofta nära sin mamma och behöver hennes  närhet och kärlek för att må bra. Barn och personer födda i stjärntecknet Kräftan är ofta väldigt socialt begåvade. De har stor förståelse för andra och vill att alla ska må bra. De lever sig enkelt in i andras känslor och är riktigt bra på att lyssna när andra mår dåligt.

Hur är barn födda i Kräftans stjärntecken?

Kräftan är ett tecken i elementet vatten. Typisk för detta är personer styrs av sina känslor. De har även en stor påverkan av månen, vilket symboliserar intuition, förståelse och att de är mycket familjära. De kan ofta uppfattas som hårda på ytan, men visar sig oftast att vara mjuka på insidan. De är ofta beskyddande och tar senare i livet på sig rollen som beskyddaren och bevakaren.

Ett Kräftbarn behöver mycket kärlek och känslomässig trygghet. Om inte detta blir tillgodosett kan det få allvarliga konsekvenser. Föräldrarna är särskilt viktiga för Kräftan. För att förstärka tryggheten är det inte ovanligt att Kräftan väljer att samla på saker. Ett barn fött i Kräftans tecken kan ofta vara lite lillgammal och agerar lite för vuxen redan i barnaåren.

Kräftbarn har en stark kreativitet

En Kräfta älskar rollspel där de får utlopp för sin stora fantasi. Gärna omtänksamma rollspelslekar såsom mamma-pappa-barn. Gosedjur och dockor tillhör ofta favoritleksakerna.

En kräfta gillar även att få utlopp för sin kreativitet genom att få skriva, rita och måla. De är gärna konstnärliga. Trots deras kreativitet så är de knappast impulsiva. De tänker mycket innan beslutet fattas och de måste vara säkra på att alla är med på tåget. De vill nämligen inte göra bort sig eller på något sätt ge en negativ bild av sig själv.

Kräftor är lätta att såra  

En Kräfta kan ibland vara lite för känslig. De blir lätt stött om det som sägs kan tolkas negativt. De har samtidigt ett stort behov av bekräftelse. Inte sällan har de ganska dåligt självförtroende.  De kan även lätt hamna i bråk med sina kompisar. Kräftbarnen är lättsårade och de lätt börja gråta om de känner sig orättvist behandlade. Vid dessa tillfällen kan de också låta stundens hetta ta över, vilket visar sig i ett aggressivt beteende. Under detta tillstånd kan de ofta säga saker de egentligen inte menar, men de ber dock sällan om ursäkt.

Det händer även att Kräftor, som med en klo, håller fast i något som de upplever som positivt eller negativt. De glömmer sällan. Detta kan vara en idé, en ägodel eller en människa. En Kräfta blommar upp i en trygg miljö där alla mår bra. I dessa situationer syns Kräftans stora portion av fantasi och kreativitet. Barnet upplevs då som barnsligt och lekfullt.

Vad jobbar en Kräfta med?

När barnet vuxit upp så är det inte ovanligt att Kräftor söker sig till yrken inom vård och ordning, exempelvis, sjuksköterska, polis, lärare eller liknande. Kräftor kan även hittas i konservativa yrken, där man vill bevara det gamla, såsom arbete på museer, som arkivarie eller som arkeolog.

En Kräftas fantasi och kreativa förmåga kan också komma väl till hand inom yrkesvalet. Kräftor hittas därför ofta bland författare och konstnärer.

Råd till föräldrar till en Kräfta

Som förälder till en Kräfta så behöver du ha ett stort tålamod. De gillar lugna lekar och vill gärna ha det lugnt runt omkring sig. Djur står ofta nära Kräftan, då det tycker om att ta hand om dem. Du bör ge ditt barn mycket kärlek och många kramar. De behöver ett tryggt hem där de kan dra sig tillbaka och göra ingenting. De uppskattar att få prata om sina känslor. Som förälder bör du därför uppmuntra detta. Fasta tider för mat och läggdags är positivt för en Kräfta. Ska du ordna barnvakt så bör det vara någon som står ditt barn nära. Främlingar gör sig inte besvär.

Stämmer detta på ditt barn?

Fler artiklar om barn och föräldraskap

nattskräck barn

Nattskräck

Nattskräck är episoder av rädsla, intensiv skräck och rörelse medan man sover. Ofta börjar nattskräck hos barn när de är mellan 3 och 12 år men går över när de blir äldre.

Läs artikeln »
tumme

Suga på tummen

När börjar barn suga på tummen? Varför suger barn på tummen? Vilka är fördelarna och nackdelarna finns det med att barnet suger på tummen? Babyhjälp ger dig svar på alla dina frågor om att suga på tummen.

Läs artikeln »
Barns utveckling nyfödd

Barns utveckling 0 – 1 år

Barns utveckling månad för månad går i ett otroligt snabbt tempo. Vad händer i barns utveckling och följer barnet de förväntningar som finns på vad ett barn ska kunna i en viss ålder. Här kan du läsa om barnets fysiska utveckling, motoriska utveckling och emotionella utveckling. 

Läs artikeln »
skriker

Barn skriker / gråter

Skriker och gråter ditt barn / bebis? Alla barn skriker och gråter! Skrikande bebisar kan vara hjärtekrossande men samtidigt frustrerande. Hur tröstar man barnet? Varför skriker / gråter min bebis? Hur får man en skrikande bebis att sluta skrika och gråta?

Läs artikeln »
Trotsåldrar / trotsåldern

Trotsålder / trotsåldrar

Trotsåldern är inte ett år, utan en återkommande period. Barn trotsar hela tiden och det är en del av deras utveckling. Trotsåldrar / trotsåldern återkommer regelbundet och det finns därför vissa åldrar som är mer utmärkande än andra.

Läs artikeln »
barn bloja

Att använda blöjor

Blöja – allt om att använda blöja. Hur ofta byter man blöja, behöver man byta på natten? Hur ofta ska man byta kissblöjan. Det är viktigt att tvätta barnet rätt och att byta blöja när barnet bajsat eller kissat. Vill du ha tips på hur du byter blöjan på rätt sätt?

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.