Barn födda i skytten stjärntecken

Är ditt barn fött i Skytten? (22 november – 21 december)

Barn födda i stjärntecknet skytten är ofta mycket energiska. Som förälder bör du inte tillrättavisa barnet för hårt då detta kan skada barnets positiva och glada grundinställning. I denna artikel kan du läsa om barns personlighet när de är födda i skyttens tecken. 

Barn födda i Skyttens stjärntecken

Skytten är det nionde tecknet i zodiaken. Är ditt barn Skytt? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

Skytten är till hälften människa till hälften häst som skjuter pilar mot ett avlägset mål. Målet är dock inte det väsentliga för en skytt, utan det är den spännande resan dit som tilltalar. Skyttar älskar frihet och alla typer av gränser och inskränkningar är det värsta de vet. Detta kan såklart bli kämpigt under uppväxten.

Hur är barn födda i skyttensstjärntecken?

Även skyttbarn inte gillar gränser och regler så är de positiva, glada och påhittiga. De vill gärna ha många vänner och tycker om att utforska tankar och idéer. Deras upptäckssökande natur gör att de lätt blir uttråkade och de tycker inte om att vara hemma.

Barn födda i skyttens stjärntecken tycker om att vara ute i naturen och friheten. De tycker om att lära sig nya saker, men förmågan att ta till sig ny kunskap är starkt kopplad till graden av frihet som de får för att söka efter information.

Skyttbarn är energiska och glada

För dessa barn är det extra viktigt att få lov att röra på sig – gärna ute i det fria. Vad de gör är inte det viktigaste bara de får vara fysiskt aktiva. Där måste dock finnas en mål med aktiviteten så att den känns meningsfull eller rolig. De lever ofta den sista dagen som om det vore den sista. Som förälder gör du säkrast i att alltid ha gott om plåster hemma.

En skytt är alltid på väg någonstans. De tycker inte om att sitta still för långa stunder. Det är även vanligt att personer i detta tecken har ett aktivt temperament som lätt kan flamma upp, även om det går över lika fort. När de är arga åker orden fort ur munnen och de kan lätt skjuta någon i sank med sina träffsäkra verbala pilar. Barn födda i detta stjärntecken är dock i grunden väldigt positiva och glada.

Då skytten är ett stjärntecken som står för rörlighet så uppskattar ett skyttbarn ett stort rum att leka i. Oftast är rummen i vanliga bostäder inte stora nog, vilket får barnet att se hela bostaden som en stor lekplats. Det är även vanligt att de när de blir äldre inte vill vara hemma över huvud taget.

När de blir äldre kommer de säkerligen tycka om att resa och kommer att ha ett stort behov av att se och uppleva så mycket som möjligt.

Skytten tänker framåt och på nytt

En skytt är livrädd för att missa något vilket gör att de gärna tar sig ann nya projekt eller försöker att förverkliga nya idéer. De har en stark vilja och ser sällan något hinder eller problem. En egenskap som är typisk för en skytt är dock att de gärna påbörjar saker men de är sämre på att avsluta dem. Skyttar tröttnar snabbt och siktar hela tiden mot nya mål. Skytten avbildas med en pil som kan liknas med det konstanta sökandet efter målet som man egentligen inte vill nå fram till.

Även när de kommer till relationer är rastlösheten stor hos en Skytt. De är därför inte så bra på långa relationer. De tycker snabbt att vardagen kan bli tråkig och de känner sig lätt bundna om de inte får den stimulans av nya intryck som krävs. De vill helt enkelt vara där det händer.

Vad jobbar skytten med?

Skytten är en person som gärna vill att det ska hända saker hela tiden. De är ofta dåliga förvaltare, vilket gör att de trivs med att ha ett arbete med antingen rörelsefrihet eller en stor portion kreativitet. Vanliga yrken är inom idrott eller någon med anknytning till djur och natur. Skyttar har även en dragning till det filosofiska, vilket gör att man även kan hitta dem i yrken såsom författare, präst eller lärare.

Råd till föräldrar till skytten

Skyttbarnen har oftast en grundinställning som är positiv. Denna kan dock lätt ta skada, så de bör inte bestraffas alltför hårt om de inte lyder. Att beordra kommer dessutom leda till att barnet gör som det vill. Förklara istället noggrant och få barnet att förstå den bakomliggande orsaken till beslutet.

Barn födda i skyttens tecken är om sig och kring sig och det är svårt att han någon hemlighet för en skytt. Föräldrar gör därför bäst i att vara så ärliga som bara möjligt i alla situationer. Skyttar har också en förmåga att testa sina gränser. Som förälder kan det vara bra att visa för barnet att man måste sätta egna personlig gränser och förklara att allt inte behöver vara perfekt första gången.

Läs även: Barns olika utvecklingssprång eller om de olika trotsåldrarna. Se även övriga stjärntecken för barn.

Stämmer detta på ditt barn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 7 =

Fler artiklar om barn och föräldraskap

Barns utveckling 3 - 4 år

Barns utveckling 3-4 år

Utvecklingen när barnet är 3 till 4 år går fortfarande fort. Det är nu personligheten som styr barnets utveckling. Barns utveckling tre till fyra år går snabbt och för många föräldrar kommer utvecklingskurvans branta riktning som en överraskning. 

Läs artikeln »
pseudotvillingar

Pseudotvillingar

Barn som är födda tätt inpå varandra är nästan tvillingar och kallas därför för  pseudotvillingar. Flera nackdelar nämns ofta i forskningen kring pseudotvillingar och sällan talas det om fördelar. Många föräldrar vittnar dock om hur positivt det är för både barn och föräldrar. 

Läs artikeln »
nar barn ar sjuka

När barn är sjuka

När barn är sjuka behöver de kärlek och närhet. Barn som har feber och är sjuka behöver dricka mycket vätska. Barn som är sjuka behöver också vila och sova. Råd om hur du tar hand om ditt barn när det är sjukt.

Läs artikeln »
raseriutbrott barn

Raseriutbrott hos barn

Raseriutbrott hos barn är vanligare än vad man tror. Barn i trotsålder kan bli riktigt rasande. Det är vanligt att detta visar sig genom plötsliga raseriutbrott som kan komma till synes oväntade. Vad kan man göra om barnet får ständiga raseriutbrott?

Läs artikeln »
D-droppar och D-vitamin till barn

D droppar

D-droppar skall ges till barn upp till 2 år. Vet du varför man ger d-droppar till bebisar? Visste du att det tidigare hette AD-droppar? Om du missar en dag med dropparna så bör du inte ge en större dos i efterhand. Allt om d droppar och vitamin D.

Läs artikeln »
vill inte amma

Min bebis vill inte amma

Vad gör man när barnet inte vill amma? Här har du 20 tips när barnet amningsvägrar eller amningsstrejkar. Om barnet inte vill amma så kan det bero på flera olika anledningar. Vi ger dig tips och råd när din bebis inte vill amma.

Läs artikeln »
separera med barn

Separera med barn

Separera med barn – här hittar du fakta och tips när ni ska separera och har små barn. En skilsmässa är alltid svår och den blir ännu svårare när barn är med i bilden.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.