Barn födda i skytten stjärntecken

Är ditt barn fött i Skytten? (22 november – 21 december)

Barn födda i stjärntecknet skytten är ofta mycket energiska. Som förälder bör du inte tillrättavisa barnet för hårt då detta kan skada barnets positiva och glada grundinställning. I denna artikel kan du läsa om barns personlighet när de är födda i skyttens tecken. 

Barn födda i Skyttens stjärntecken

Skytten är det nionde tecknet i zodiaken. Är ditt barn Skytt? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

Skytten är till hälften människa till hälften häst som skjuter pilar mot ett avlägset mål. Målet är dock inte det väsentliga för en skytt, utan det är den spännande resan dit som tilltalar. Skyttar älskar frihet och alla typer av gränser och inskränkningar är det värsta de vet. Detta kan såklart bli kämpigt under uppväxten.

Hur är barn födda i skyttensstjärntecken?

Även skyttbarn inte gillar gränser och regler så är de positiva, glada och påhittiga. De vill gärna ha många vänner och tycker om att utforska tankar och idéer. Deras upptäckssökande natur gör att de lätt blir uttråkade och de tycker inte om att vara hemma.

Barn födda i skyttens stjärntecken tycker om att vara ute i naturen och friheten. De tycker om att lära sig nya saker, men förmågan att ta till sig ny kunskap är starkt kopplad till graden av frihet som de får för att söka efter information.

Skyttbarn är energiska och glada

För dessa barn är det extra viktigt att få lov att röra på sig – gärna ute i det fria. Vad de gör är inte det viktigaste bara de får vara fysiskt aktiva. Där måste dock finnas en mål med aktiviteten så att den känns meningsfull eller rolig. De lever ofta den sista dagen som om det vore den sista. Som förälder gör du säkrast i att alltid ha gott om plåster hemma.

En skytt är alltid på väg någonstans. De tycker inte om att sitta still för långa stunder. Det är även vanligt att personer i detta tecken har ett aktivt temperament som lätt kan flamma upp, även om det går över lika fort. När de är arga åker orden fort ur munnen och de kan lätt skjuta någon i sank med sina träffsäkra verbala pilar. Barn födda i detta stjärntecken är dock i grunden väldigt positiva och glada.

Då skytten är ett stjärntecken som står för rörlighet så uppskattar ett skyttbarn ett stort rum att leka i. Oftast är rummen i vanliga bostäder inte stora nog, vilket får barnet att se hela bostaden som en stor lekplats. Det är även vanligt att de när de blir äldre inte vill vara hemma över huvud taget.

När de blir äldre kommer de säkerligen tycka om att resa och kommer att ha ett stort behov av att se och uppleva så mycket som möjligt.

Skytten tänker framåt och på nytt

En skytt är livrädd för att missa något vilket gör att de gärna tar sig ann nya projekt eller försöker att förverkliga nya idéer. De har en stark vilja och ser sällan något hinder eller problem. En egenskap som är typisk för en skytt är dock att de gärna påbörjar saker men de är sämre på att avsluta dem. Skyttar tröttnar snabbt och siktar hela tiden mot nya mål. Skytten avbildas med en pil som kan liknas med det konstanta sökandet efter målet som man egentligen inte vill nå fram till.

Även när de kommer till relationer är rastlösheten stor hos en Skytt. De är därför inte så bra på långa relationer. De tycker snabbt att vardagen kan bli tråkig och de känner sig lätt bundna om de inte får den stimulans av nya intryck som krävs. De vill helt enkelt vara där det händer.

Vad jobbar skytten med?

Skytten är en person som gärna vill att det ska hända saker hela tiden. De är ofta dåliga förvaltare, vilket gör att de trivs med att ha ett arbete med antingen rörelsefrihet eller en stor portion kreativitet. Vanliga yrken är inom idrott eller någon med anknytning till djur och natur. Skyttar har även en dragning till det filosofiska, vilket gör att man även kan hitta dem i yrken såsom författare, präst eller lärare.

Råd till föräldrar till skytten

Skyttbarnen har oftast en grundinställning som är positiv. Denna kan dock lätt ta skada, så de bör inte bestraffas alltför hårt om de inte lyder. Att beordra kommer dessutom leda till att barnet gör som det vill. Förklara istället noggrant och få barnet att förstå den bakomliggande orsaken till beslutet.

Barn födda i skyttens tecken är om sig och kring sig och det är svårt att han någon hemlighet för en skytt. Föräldrar gör därför bäst i att vara så ärliga som bara möjligt i alla situationer. Skyttar har också en förmåga att testa sina gränser. Som förälder kan det vara bra att visa för barnet att man måste sätta egna personlig gränser och förklara att allt inte behöver vara perfekt första gången.

Läs även: Barns olika utvecklingssprång eller om de olika trotsåldrarna. Se även övriga stjärntecken för barn.

Stämmer detta på ditt barn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 + arton =

Fler artiklar om barn och föräldraskap

Ögonfärg hos barn

Ögonfärg hos barn

Ögonfärg hos barn. Vilken ögonfärg får mina barn? När vet du vilken ögonfärg dina barn får? Hur ärvs ögonfärg till barn? Har alla nyfödda barn blåa ögon? Vi guider dig i allt som rör dina barns ögonfärg. Kan du gissa vilken ögonfärg dina barn kommer att ha när de föds? Har alla barn blåa ögon?

Läs artikeln »
Storkbett bebis

Storkbett

Ett storkbett är ett födelsemärke som normalt finns när barnet föds. Det försvinner nästan alltid av sig själv under barnets första levnadsår.

Läs artikeln »
barn hosta

Hosta barn / bebis

Hosta är ett vanligt symtom redan hos en bebis. Hosta kommer och går hos alla barn och det utgör kroppens naturliga skyddsreflex för att hålla luftvägarna fria. Hosta är vanligt vid flera olika sjukdomar såsom vid förkylning då hostan ofta håller i sig i genomsnitt 18 dagar. 

Läs artikeln »
Barn med talproblem

Barn och talproblem

Barn och talproblem. Pratar inte ditt barn? När är det dags att söka hjälp? När börjar barn att prata? När behöver man hjälp av en logoped? Är du orolig över ditt barns talförmåga så hittar du fakta och information i denna artikel.

Läs artikeln »
tandborstning

Borsta tänderna barn

Borsta tänderna på barn. Hur borstar man tänderna på barn? Måste barn borsta tänderna? Vilken tandborste och tandkräm ska barn använda? Vad händer om man inte borstar tänderna? Vi ger tips och trix för hur du borsta tänderna på barn.

Läs artikeln »
napptummetand

Napp och tumme påverkar tänderna

Hur påverkar användningen av napp eller av att suga på tummen barnets tänder och bett? Barn som suger mycket på nappen eller på tummen blir i vissa fall tvungna att använda tandställning när de kommer upp i skolåldern.

Läs artikeln »
barn pojke langd

Längdkurva pojkar 0-12 månader

Längdkurva för pojkar 0 till 12 månader. Hur lång är vanligtvis en pojke när han föds och hur växer han fram tills han fyller 1 år? Här får du statistik på hur långa pojkar vanligtvis är vid olika tidpunkter under det första året. Längdkurvan är tydligt utmarkerad i diagrammet.

Läs artikeln »
Barns utveckling nyfödd

Barns utveckling 0 – 1 år

Barns utveckling månad för månad går i ett otroligt snabbt tempo. Vad händer i barns utveckling och följer barnet de förväntningar som finns på vad ett barn ska kunna i en viss ålder. Här kan du läsa om barnets fysiska utveckling, motoriska utveckling och emotionella utveckling. 

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.