Plommonpuré

Här hittar du ett recept på plommonpuré för barn från 4 månaders ålder.

Plommonpuré (fr 4 mån)

Plommonpuré används ofta vid introduktion av fast föda. Det kan fungera bra på en liten förstoppad eller hård mage. Plommonpurén är både god och järnrik. Servera som en liten måltid eller frys i bitar och rör ned i gröt eller fruktpuré.

Detta recept publicerades i samarbete med GroGro och är framtaget av Malin Bruset som är näringsterapeut & grundare av GroGro.

Ingredienser:

  • 14 katrinplommon (ger cirka 8 isbitar)
Plommonpure

Så här gör du plommonpuré till barn:

  1. Lägg katrinplommon i vatten. Gärna över natten eller minst 1 timme. 
  2. Häll av vattnet och lägg plommonen i en kastrull och fyll med nytt vatten så att de täcks. 
  3. Koka upp och låt koka i 1-2 minuter.
  4. Häll av vattnet (eller spara det för att göra gröt eller ge som en dryck) och mixa sen katrinplommonen till en jämn röra. Använd en stavmixer eller blender. 
  5. Servera direkt eller frys ned i isbitsformar. Servera som ett mellanmål eller tillsammans med en fruktpuré eller i en gröt.

Se fler recept på barnmat

Fler artiklar om barn och föräldraskap

Barn krypa

När börjar barn krypa

Barn börjar ofta krypa när de är 7-10 månader gamla. Alla barn kryper dock inte och det finns flera olika krypstilar. Vissa barn börjar krypa tidigare och andra barn börjar senare. För att barn ska kunna krypa behöver den motoriska utvecklingen ske i en viss ordning.

Läs artikeln »
napp till nyfödd

Napp till nyfödd

Napp till nyfödd. Hur tidigt kan man ge napp till nyfödd? Hur påverkar nappen amningen? Vilka är fördelarna och nackdelarna med att använda napp? Hur får man barnet att sluta med napp? Hur ska man sköta om det nyfödda barnets nappar?

Läs artikeln »
recept trolldeg

Trolldeg

Recept på trolldeg. Här har du ett enkelt recept på trolldeg som du enkelt bakar med ingredienser som du har hemma i skafferiet. Trolldeg är snabbt och enkelt och roar barn under flera timmar under regniga dagar.

Läs artikeln »

Nioårstrots

Nioårstrots behöver inte komma när barnet är nio år, utan det kan infinna sig när barnet är mellan 7 och 12 års ålder. Nioårstrots är den tredje stora trotsåldern och den kallas ibland för den bortglömda åldern. 

Läs artikeln »
bebis utveckling 5 månader

Utveckling bebis 5 månader (5-6)

En bebis som är runt 5 månader genomgår många förändringar och du märker säkert själv hur mycket som händer i barnets utveckling. Några saker som din bebis kan vid 5 månader listas i artikeln tillsammans med exempel på matschema och sömnschema för ett 5 månaders bebis.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.