Plommonpuré

Här hittar du ett recept på plommonpuré för barn från 4 månaders ålder.

Plommonpuré (fr 4 mån)

Plommonpuré används ofta vid introduktion av fast föda. Det kan fungera bra på en liten förstoppad eller hård mage. Plommonpurén är både god och järnrik. Servera som en liten måltid eller frys i bitar och rör ned i gröt eller fruktpuré.

Detta recept publicerades i samarbete med GroGro och är framtaget av Malin Bruset som är näringsterapeut & grundare av GroGro.

Ingredienser:

  • 14 katrinplommon (ger cirka 8 isbitar)
Plommonpure

Så här gör du plommonpuré till barn:

  1. Lägg katrinplommon i vatten. Gärna över natten eller minst 1 timme. 
  2. Häll av vattnet och lägg plommonen i en kastrull och fyll med nytt vatten så att de täcks. 
  3. Koka upp och låt koka i 1-2 minuter.
  4. Häll av vattnet (eller spara det för att göra gröt eller ge som en dryck) och mixa sen katrinplommonen till en jämn röra. Använd en stavmixer eller blender. 
  5. Servera direkt eller frys ned i isbitsformar. Servera som ett mellanmål eller tillsammans med en fruktpuré eller i en gröt.

Se fler recept på barnmat

Fler artiklar om barn och föräldraskap

Barns huvudomfång

Barns huvudomfång

Barns tillväxt för huvudomfånget. Hur stort ska ett nyfött barns huvudomfång vara? Hur mycket växet ett barns huvud under det första året? Fakta om barns huvudomfång och om storleken på barnets huvud.

Läs artikeln »
bebis utveckling 4 månader

Utveckling bebis 4 månader (4-5)

Under den fjärde månaden kommer din bebis sannolikt att ha dubblat sin födelsevikt och de sover nu allt längre sammanhängande perioder under natten. Det viktigaste i barnets liv vid 4 månaders ålder är rutiner och trygghet i att du finns där för honom eller henne.

Läs artikeln »
tandsprickning

Tandsprickning

Hur vet du att det verkligen är din bebis tänder som är på väg. Här går vi igenom vanliga symtom på tandsprickning. Är feber och diarré säkra tecken på att tänderna är på våg att spricka igenom? 

Läs artikeln »
pku

PKU-prov

PKU-prov. PKU-prov görs för att se om barnet lider av någon av de ovanliga sjukdomarna phenylketonuri (PKU), galaktosemi, sköldkörtelhormonbrist eller binjurebarkhormonbrist. Hur går ett PKU prov / test till? Var sticker man barnet vid PKU prov?

Läs artikeln »
plötslig spädbarnsdöd ängel

Plötslig spädbarnsdöd

Plötslig spädbarnsdöd. Här hittar du statistik och fakta om plötslig spädbarnsdöd. Vilken ålder är det vanligast med plötslig spädbarnsdöd? Hur många drabbas av plötslig spädbarnsdöd? Vad kan man göra för att minska risken för att mitt barn ska drabbas av plötslig spädbarnsdöd?

Läs artikeln »
nyfödd

Nyfödd

Vad vet du om ett nyfött barn? Hur tar du hand om en nyfödd bebis? Vad vet du om hur det är att vara förälder? Fakta om hur livet med en nyfödd hittar du på Babyhjälp.se.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.