morotsmos till barn

Morotsmos till bebis

Här hittar du ett recept på morotsmos till bebis från 4 månaders ålder.

Morotsmos till bebis (fr 4 mån)

Kokta grönsaker är perfekt att ge när du ska introducera fast föda. Koka gärna flera portioner och frys sedan ned i isbitsformar. När de har fryst, häll över i en påse eller matlåda och skriv datum och innehåll. Barnmat håller minst 3 månader i frysen.

Detta recept publicerades i samarbete med GroGro och är framtaget av Malin Bruset som är näringsterapeut & grundare av GroGro.

Ingredienser:

  • 2 morötter
  • 1 msk kallpressad olivolja
morotsmos till barn

Så här gör du morotsmos till bebis:

  1. Skala morötterna och koka eller ångkoka tills de är mjuka. Ca 15-20 minuter.
  2. Häll av vattnet och mixa till ett mos med hjälp av en stavmixer. 
  3. Häll i olivoljan och servera!

Se fler recept på barnmat

Fler artiklar om barn och föräldraskap

sjukdom

Sjukdom & Allergi

Sjukdom eller allergi hos barn. Är barnet sjukt eller allergiskt? Vilka symptom ska du vara uppmärksam på? Fakta om barns sjukdom eller allergi. Vad behöver du veta om sjukdomar för att säkerställa att ditt barn är friskt och mår bra?

Läs artikeln »
Kudde spädbarn

Kudde spädbarn

Socialstyrelsen rekommenderar att spädbarn inte använder kudde. Orsaken är att risken för plötslig spädbarnsdöd ökar. Kudde till barn kan börja användas först när barnet är över ett år. Kudde till spädbarn avråds även av andra orsaker såsom att barnets huvudstorlek gör att ryggraden blir sned.

Läs artikeln »
Barns utveckling 3 - 4 år

Barns utveckling 3-4 år

Utvecklingen när barnet är 3 till 4 år går fortfarande fort. Det är nu personligheten som styr barnets utveckling. Barns utveckling tre till fyra år går snabbt och för många föräldrar kommer utvecklingskurvans branta riktning som en överraskning. 

Läs artikeln »
recept trolldeg

Trolldeg

Recept på trolldeg. Här har du ett enkelt recept på trolldeg som du enkelt bakar med ingredienser som du har hemma i skafferiet. Trolldeg är snabbt och enkelt och roar barn under flera timmar under regniga dagar.

Läs artikeln »
anknytningsteori

Anknytningsteori

Anknytningsteori är viktigt för barn och föräldrar. Barns anknytning till en förälder börjar redan när barnet föds. Man talar ofta om anknytning utifrån trygg eller otrygg, vilket vi berättar mer om i denna artikel.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.