hirsgröt

Hirsgröt med päron

Här hittar du ett recept på hirsgröt med päron för barn från 6 månaders ålder.

Hirsgröt med päron (fr 6 mån)

Hirs och pumpafrö innehåller järn som små barn behöver lite extra av de första två åren i livet. Tillsammans med ett rivet päron (C-vitamin) tas järnet upp enklare. Denna portionen innehåller 2,8 mg järn som motsvarar en portion färdig gröt i affären.

Detta recept publicerades i samarbete med GroGro och är framtaget av Malin Bruset som är näringsterapeut & grundare av GroGro.

Ingredienser:

  • 1/2 dl hirsflingor
  • 1 msk mixade pumpafrö
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk smör eller bröstmjölk
  • 1/2 rivet päron
hirsgröt
Hirsgröt med päron

Så här gör du Hirsgröt med päron till barn:

  1. Koka upp hirsflingor och mixade pumpafrön med vatten i en kastrull. Rör hela tiden. 
  2. Ta av kastrullen från värmen och rör i smör eller bröstmjölk. 
  3. Blanda i rivet päron. Servera!

Om du tycker hirs har en lite sträv konsistens? Testa att blötlägg den en stund innan du kokar gröten eller blanda ut hälften med havremjöl.

Se fler recept på barnmat

Fler artiklar om barn och föräldraskap

barn pojke vikt

Viktkurva pojkar 0-12 månader

Viktkurva för pojkar 0 till 12 månader. Hur mycket väger vanligtvis en pojke när han föds och hur mycket ökar han i vikt fram tills han fyller 1 år? Här får du statistik på hur mycket killar vanligtvis väger vid olika tidpunkter under det första året. Viktkurvan är tydligt utmarkerad i diagrammet.

Läs artikeln »
Storkbett bebis

Storkbett

Ett storkbett är ett födelsemärke som normalt finns när barnet föds. Det försvinner nästan alltid av sig själv under barnets första levnadsår.

Läs artikeln »
barn bok

Böcker för barn

Läs böcker för ditt barn för att stimulera barnets språkliga utveckling. Här får du tips på barnböcker för barn vid olika åldrar. Vad läser du för bok för ditt barn? Du vet väl om att du kan spela in ljudet av när du läser upp en bok och sen låta barnet lyssna på inspelningen.

Läs artikeln »
D-droppar och D-vitamin till barn

D droppar

D-droppar skall ges till barn upp till 2 år. Vet du varför man ger d-droppar till bebisar? Visste du att det tidigare hette AD-droppar? Om du missar en dag med dropparna så bör du inte ge en större dos i efterhand. Allt om d droppar och vitamin D.

Läs artikeln »
Barns utveckling 3 - 4 år

Barns utveckling 3-4 år

Utvecklingen när barnet är 3 till 4 år går fortfarande fort. Det är nu personligheten som styr barnets utveckling. Barns utveckling tre till fyra år går snabbt och för många föräldrar kommer utvecklingskurvans branta riktning som en överraskning. 

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.