Barn födda i vädurens stjärntecken

Är ditt barn fött i väduren? (21 mars – 19 april)

Är ditt barn Vädur? Såhär säger stjärntecknet att ditt barns personlighet kommer att bli. Barn som är födda i stjärntecknet Väduren är aktiva, handlingskraftiga och tycker om att bestämma. 

Barn födda i vädurens stjärntecken

Väduren är det första tecknet i zodiaken. Är ditt barn Vädur? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

Barn som är födda i stjärntecknet Väduren är aktiva, handlingskraftiga och tycker om att bestämma. De tar gärna för sig och gillar att vara den som styr leken. Det ”nya” är ofta det intressanta – men endast tills något annat dyker upp och fångar barnets uppmärksamhet.

Hur är barn födda i Vädurens stjärntecken?

Vädursbarn har ofta temperament. De har mycket energi och är väldigt viljestarka. Viljan är dock inte stabil, utan den kan snabbt skifta. Detta kan visa sig både i lek och vid mat. Ena dagen älskar barnet köttfärssås, medan barnet nästa dag vägrar att äta. Leksakers popularitet kommer och går. Vädurar gillar ofta att vara i ensamhet och är ganska asociala. Detta då de inte gillar att anpassa sig till andra och deras behov. Får de vara i centrum så kan de dock vara väldigt underhållande och uppfattas som mycket sociala.

Innerst inne är de dock mycket känsliga och snälla och de behöver mycket kärlek och närhet. Som förälder kan du redan tidigt känna att deras lek är lite väl ”farlig”. De är också busiga och hittar allt som oftast på saker som kanske går föräldrarna på nerverna. För att få utlopp för sin energi är det viktigt att vädursbarn får röra på sig ordentligt. Låt dem gärna äventyra ute i det fria.

Vädursbarn väntar inte

Vädurar är inte de som tycker om att sitta och vänta. De älskar livet och gör gärna något aktivt för att säkerställa att något verkligen händer. De har ofta mycket idéer och är därför roliga att leka med (så länge som de får bestämma). De har ofta en ”Jag först!” mentalitet. Anledningen är inte att de är taskiga mot andra, utan snarare att de uppriktigt tror att de kan göra allt mycket bättre än andra.

En vädur använder ofta sin kreativitet till konst och pyssel. Är det tävling så gör de allt för att vinna. Barn som är född i Vädurens tecken är ofta dåliga förlorare. När barnet går i förskolan / skolan kan du räkna med att barnet ofta kommer hem med trasiga kläder eller blåmärke. Alla gränser ska utmanas och testas – även de fysiska.

Väduren är väldigt känslig

Barn som tillhör Vädurens tecken skiftar ofta snabbt i humör. Får de inte ta den plats de vill så kan de lätt bli introverta och inte vilja vara med i leken. Vädursbarn är ofta känsliga och lätta att kränka. De älskar djur och har en stark vilja redan som barn. De lider om föräldrarna inte har tid för dem, men kan trots detta visa kyla och ointresse.

De har lätt att bli arga, och glada för den delen, och har svårt att hantera konfliktsituationer. Blir de arga, så är det här och nu, så det går snabbt över. Stillasittande kan mycket väl göra barnet otåligt och på dåligt humör. De älskar ju när det händer nya saker.

Vad jobbar en Vädur med?

När barnet vuxit upp och det är dags för arbetslivet så finns det vissa yrken som passar bättre och sämre för en Vädur. En Vädur hittas ofta en ledande position. Inte för att de är intresserade av makt eller är bäst på att leda andra – utan mer på grund av deras bristande tålamod. Får de bara ta täten så lyckas de ofta. De kan som vuxna hittas på en brandstation, bakom ett operationsbord eller som VD på ett företag.

En Vädur arbetar sällan med skådespel eller teater, eller med något som kräver taktkänsla. De gillar dock de abstrakta och kan mycket väl syssla med konst. Barn födda i Vädurens tecken älskar jobb med utmaningar, och hatar monotont arbete. En Vädur är ofta en bättre idéspruta än en förvaltare.

Råd till föräldrar till en Vädur

Har du ett barn som är fött i vädurens tecken så har du en riktig energiknippe i hemmet. Uppmuntra barnet till daglig fysisk aktivitet, annars tappar de lätt tålamodet och blir irriterade. Förklara gärna varför man inte får göra saker, snarare än att bara säga nej. Vädursbarn tycker om att handla utifrån klara och väl genomtänkta beslut. Förstår de inte, kan de vara mycket envisa. Var tydlig med dina känslor för barnet, men respektera också när han eller hon vill vara ensamma. Då barnet älskar nya saker så kan ett bra tips vara att glömma undan lite leksaker och ta fram lite i taget.

Läs även: Barns olika utvecklingssprång eller om de olika trotsåldrarna

Stämmer detta på ditt barn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio − 3 =

Fler artiklar om barn och föräldraskap

Barns utveckling 1 till 2 år

Barns utveckling 1-2 år

Barns utveckling ett till två år. När barnet är mellan ett och två år så går utvecklingen extremt fort. Här berättar vi vad som händer i barnets utveckling 1-2 år, om vanliga konflikter vid denna ålder och vad ett barn i denna åldern förväntas kunna göra. 

Läs artikeln »
Syskon

Att få syskon

Att få syskon påverkar alla barn. För vissa är det positvt att få syskon och bli storebror eller storasyster, men för andra är syskon en negativ upplevelse. Att få syskon innebär en förändring för alla familjer.

Läs artikeln »
Kudde spädbarn

Kudde spädbarn

Socialstyrelsen rekommenderar att spädbarn inte använder kudde. Orsaken är att risken för plötslig spädbarnsdöd ökar. Kudde till barn kan börja användas först när barnet är över ett år. Kudde till spädbarn avråds även av andra orsaker såsom att barnets huvudstorlek gör att ryggraden blir sned.

Läs artikeln »
barn sluta sova dagen

När slutar barn sova på dagen?

När slutar barn normalt att sova middag under dagen? När barn slutar sova på dagen varierar från barn till barn. Ofta de sluta sova på dagen när de är mellan 2 och 4 års ålder. I början kan det vara bättre att dra ner på sovtiden för dagens sovstund, istället för att helt sluta med att sova middag under dagen.

Läs artikeln »
Fontanell bebis

Fontanell

De flesta föräldrar är i början lite rädda för att skada barnet och dess fontanell. En nyfödd bebis har ett ömtåligt huvud, men det är inte så känsligt så att du måste gå omkring och vara rädd. Fontanellen växer ihop innan det att barnet har fyllt två år. 

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.