Barn födda i vädurens stjärntecken

Är ditt barn fött i väduren? (21 mars – 19 april)

Är ditt barn Vädur? Såhär säger stjärntecknet att ditt barns personlighet kommer att bli. Barn som är födda i stjärntecknet Väduren är aktiva, handlingskraftiga och tycker om att bestämma. 

Barn födda i vädurens stjärntecken

Väduren är det första tecknet i zodiaken. Är ditt barn Vädur? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

Barn som är födda i stjärntecknet Väduren är aktiva, handlingskraftiga och tycker om att bestämma. De tar gärna för sig och gillar att vara den som styr leken. Det ”nya” är ofta det intressanta – men endast tills något annat dyker upp och fångar barnets uppmärksamhet.

Hur är barn födda i Vädurens stjärntecken?

Vädursbarn har ofta temperament. De har mycket energi och är väldigt viljestarka. Viljan är dock inte stabil, utan den kan snabbt skifta. Detta kan visa sig både i lek och vid mat. Ena dagen älskar barnet köttfärssås, medan barnet nästa dag vägrar att äta. Leksakers popularitet kommer och går. Vädurar gillar ofta att vara i ensamhet och är ganska asociala. Detta då de inte gillar att anpassa sig till andra och deras behov. Får de vara i centrum så kan de dock vara väldigt underhållande och uppfattas som mycket sociala.

Innerst inne är de dock mycket känsliga och snälla och de behöver mycket kärlek och närhet. Som förälder kan du redan tidigt känna att deras lek är lite väl ”farlig”. De är också busiga och hittar allt som oftast på saker som kanske går föräldrarna på nerverna. För att få utlopp för sin energi är det viktigt att vädursbarn får röra på sig ordentligt. Låt dem gärna äventyra ute i det fria.

Vädursbarn väntar inte

Vädurar är inte de som tycker om att sitta och vänta. De älskar livet och gör gärna något aktivt för att säkerställa att något verkligen händer. De har ofta mycket idéer och är därför roliga att leka med (så länge som de får bestämma). De har ofta en ”Jag först!” mentalitet. Anledningen är inte att de är taskiga mot andra, utan snarare att de uppriktigt tror att de kan göra allt mycket bättre än andra.

En vädur använder ofta sin kreativitet till konst och pyssel. Är det tävling så gör de allt för att vinna. Barn som är född i Vädurens tecken är ofta dåliga förlorare. När barnet går i förskolan / skolan kan du räkna med att barnet ofta kommer hem med trasiga kläder eller blåmärke. Alla gränser ska utmanas och testas – även de fysiska.

Väduren är väldigt känslig

Barn som tillhör Vädurens tecken skiftar ofta snabbt i humör. Får de inte ta den plats de vill så kan de lätt bli introverta och inte vilja vara med i leken. Vädursbarn är ofta känsliga och lätta att kränka. De älskar djur och har en stark vilja redan som barn. De lider om föräldrarna inte har tid för dem, men kan trots detta visa kyla och ointresse.

De har lätt att bli arga, och glada för den delen, och har svårt att hantera konfliktsituationer. Blir de arga, så är det här och nu, så det går snabbt över. Stillasittande kan mycket väl göra barnet otåligt och på dåligt humör. De älskar ju när det händer nya saker.

Vad jobbar en Vädur med?

När barnet vuxit upp och det är dags för arbetslivet så finns det vissa yrken som passar bättre och sämre för en Vädur. En Vädur hittas ofta en ledande position. Inte för att de är intresserade av makt eller är bäst på att leda andra – utan mer på grund av deras bristande tålamod. Får de bara ta täten så lyckas de ofta. De kan som vuxna hittas på en brandstation, bakom ett operationsbord eller som VD på ett företag.

En Vädur arbetar sällan med skådespel eller teater, eller med något som kräver taktkänsla. De gillar dock de abstrakta och kan mycket väl syssla med konst. Barn födda i Vädurens tecken älskar jobb med utmaningar, och hatar monotont arbete. En Vädur är ofta en bättre idéspruta än en förvaltare.

Råd till föräldrar till en Vädur

Har du ett barn som är fött i vädurens tecken så har du en riktig energiknippe i hemmet. Uppmuntra barnet till daglig fysisk aktivitet, annars tappar de lätt tålamodet och blir irriterade. Förklara gärna varför man inte får göra saker, snarare än att bara säga nej. Vädursbarn tycker om att handla utifrån klara och väl genomtänkta beslut. Förstår de inte, kan de vara mycket envisa. Var tydlig med dina känslor för barnet, men respektera också när han eller hon vill vara ensamma. Då barnet älskar nya saker så kan ett bra tips vara att glömma undan lite leksaker och ta fram lite i taget.

Läs även: Barns olika utvecklingssprång eller om de olika trotsåldrarna

Stämmer detta på ditt barn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton + arton =

Fler artiklar om barn och föräldraskap

vaccination

Vaccination av barn och spädbarn

Vaccination barn, vaccination spädbarn – När skall barn vaccineras? Vilka vaccinationer behöver barn och spädbarn? De första vaccinationssprutorna får barn redan vid tre månaders ålder, men det tar fortfarande lång tid innan barnet har ett fullgott vaccinationsskydd.

Läs artikeln »
Barns utveckling 3 - 4 år

Barns utveckling 3-4 år

Utvecklingen när barnet är 3 till 4 år går fortfarande fort. Det är nu personligheten som styr barnets utveckling. Barns utveckling tre till fyra år går snabbt och för många föräldrar kommer utvecklingskurvans branta riktning som en överraskning. 

Läs artikeln »
Potträning

Potträning

Potträning är vanligt när barn är i åldern 18-24 månader. Det finns flera olika metoder och sätt för att genomföra en potträning och vägen till att bli blöjfri är inte alltid så enkel.

Läs artikeln »
raseriutbrott barn

Raseriutbrott hos barn

Raseriutbrott hos barn är vanligare än vad man tror. Barn i trotsålder kan bli riktigt rasande. Det är vanligt att detta visar sig genom plötsliga raseriutbrott som kan komma till synes oväntade. Vad kan man göra om barnet får ständiga raseriutbrott?

Läs artikeln »
D-droppar och D-vitamin till barn

D droppar

D-droppar skall ges till barn upp till 2 år. Vet du varför man ger d-droppar till bebisar? Visste du att det tidigare hette AD-droppar? Om du missar en dag med dropparna så bör du inte ge en större dos i efterhand. Allt om d droppar och vitamin D.

Läs artikeln »
sovande bebis sömnschema

Sömnschema

Ett sömnschema visar barnets sömnmönster i ett schema där man tar hänsyn till läggtid, antal sovstunder, sömnens längd och när barnet vaknar.

Läs artikeln »
syskonsvartsjuka

Syskonsvartsjuka

Syskonsvartsjuka och syskonbråk. Syskon är ofta svartsjuka på varandra och det är inte ovanligt att syskon bråkar. Orsaken till syskonsvartsjuka kan vara många, men ofta beror svartsjukan på att barnet känner sig oälskat och bortglömt. Här får du tips och råd vid syskonsvartsjuka och vid syskonbråk.

Läs artikeln »
Barn med talproblem

Barn och talproblem

Barn och talproblem. Pratar inte ditt barn? När är det dags att söka hjälp? När börjar barn att prata? När behöver man hjälp av en logoped? Är du orolig över ditt barns talförmåga så hittar du fakta och information i denna artikel.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.