Barn födda i vädurens stjärntecken

Är ditt barn fött i väduren? (21 mars – 19 april)

Är ditt barn Vädur? Såhär säger stjärntecknet att ditt barns personlighet kommer att bli. Barn som är födda i stjärntecknet Väduren är aktiva, handlingskraftiga och tycker om att bestämma. 

Barn födda i vädurens stjärntecken

Väduren är det första tecknet i zodiaken. Är ditt barn Vädur? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

Barn som är födda i stjärntecknet Väduren är aktiva, handlingskraftiga och tycker om att bestämma. De tar gärna för sig och gillar att vara den som styr leken. Det ”nya” är ofta det intressanta – men endast tills något annat dyker upp och fångar barnets uppmärksamhet.

Hur är barn födda i Vädurens stjärntecken?

Vädursbarn har ofta temperament. De har mycket energi och är väldigt viljestarka. Viljan är dock inte stabil, utan den kan snabbt skifta. Detta kan visa sig både i lek och vid mat. Ena dagen älskar barnet köttfärssås, medan barnet nästa dag vägrar att äta. Leksakers popularitet kommer och går. Vädurar gillar ofta att vara i ensamhet och är ganska asociala. Detta då de inte gillar att anpassa sig till andra och deras behov. Får de vara i centrum så kan de dock vara väldigt underhållande och uppfattas som mycket sociala.

Innerst inne är de dock mycket känsliga och snälla och de behöver mycket kärlek och närhet. Som förälder kan du redan tidigt känna att deras lek är lite väl ”farlig”. De är också busiga och hittar allt som oftast på saker som kanske går föräldrarna på nerverna. För att få utlopp för sin energi är det viktigt att vädursbarn får röra på sig ordentligt. Låt dem gärna äventyra ute i det fria.

Vädursbarn väntar inte

Vädurar är inte de som tycker om att sitta och vänta. De älskar livet och gör gärna något aktivt för att säkerställa att något verkligen händer. De har ofta mycket idéer och är därför roliga att leka med (så länge som de får bestämma). De har ofta en ”Jag först!” mentalitet. Anledningen är inte att de är taskiga mot andra, utan snarare att de uppriktigt tror att de kan göra allt mycket bättre än andra.

En vädur använder ofta sin kreativitet till konst och pyssel. Är det tävling så gör de allt för att vinna. Barn som är född i Vädurens tecken är ofta dåliga förlorare. När barnet går i förskolan / skolan kan du räkna med att barnet ofta kommer hem med trasiga kläder eller blåmärke. Alla gränser ska utmanas och testas – även de fysiska.

Väduren är väldigt känslig

Barn som tillhör Vädurens tecken skiftar ofta snabbt i humör. Får de inte ta den plats de vill så kan de lätt bli introverta och inte vilja vara med i leken. Vädursbarn är ofta känsliga och lätta att kränka. De älskar djur och har en stark vilja redan som barn. De lider om föräldrarna inte har tid för dem, men kan trots detta visa kyla och ointresse.

De har lätt att bli arga, och glada för den delen, och har svårt att hantera konfliktsituationer. Blir de arga, så är det här och nu, så det går snabbt över. Stillasittande kan mycket väl göra barnet otåligt och på dåligt humör. De älskar ju när det händer nya saker.

Vad jobbar en Vädur med?

När barnet vuxit upp och det är dags för arbetslivet så finns det vissa yrken som passar bättre och sämre för en Vädur. En Vädur hittas ofta en ledande position. Inte för att de är intresserade av makt eller är bäst på att leda andra – utan mer på grund av deras bristande tålamod. Får de bara ta täten så lyckas de ofta. De kan som vuxna hittas på en brandstation, bakom ett operationsbord eller som VD på ett företag.

En Vädur arbetar sällan med skådespel eller teater, eller med något som kräver taktkänsla. De gillar dock de abstrakta och kan mycket väl syssla med konst. Barn födda i Vädurens tecken älskar jobb med utmaningar, och hatar monotont arbete. En Vädur är ofta en bättre idéspruta än en förvaltare.

Råd till föräldrar till en Vädur

Har du ett barn som är fött i vädurens tecken så har du en riktig energiknippe i hemmet. Uppmuntra barnet till daglig fysisk aktivitet, annars tappar de lätt tålamodet och blir irriterade. Förklara gärna varför man inte får göra saker, snarare än att bara säga nej. Vädursbarn tycker om att handla utifrån klara och väl genomtänkta beslut. Förstår de inte, kan de vara mycket envisa. Var tydlig med dina känslor för barnet, men respektera också när han eller hon vill vara ensamma. Då barnet älskar nya saker så kan ett bra tips vara att glömma undan lite leksaker och ta fram lite i taget.

Stämmer detta på ditt barn?

Fler artiklar om barn och föräldraskap

plötslig spädbarnsdöd ängel

Plötslig spädbarnsdöd

Plötslig spädbarnsdöd. Här hittar du statistik och fakta om plötslig spädbarnsdöd. Vilken ålder är det vanligast med plötslig spädbarnsdöd? Hur många drabbas av plötslig spädbarnsdöd? Vad kan man göra för att minska risken för att mitt barn ska drabbas av plötslig spädbarnsdöd?

Läs artikeln »
Bebis skrattar och ler

Bebis ler och skrattar

Ett leende från sitt nyfödda barn är det finaste som finns. Förvänta dig att du redan tidigt kommer att se ett leende hos din bebis, men skrattet dröjer däremot några månader.

Läs artikeln »
nyfödd

Nyfödd

Vad vet du om ett nyfött barn? Hur tar du hand om en nyfödd bebis? Vad vet du om hur det är att vara förälder? Fakta om hur livet med en nyfödd hittar du på Babyhjälp.se.

Läs artikeln »
recept trolldeg

Trolldeg

Recept på trolldeg. Här har du ett enkelt recept på trolldeg som du enkelt bakar med ingredienser som du har hemma i skafferiet. Trolldeg är snabbt och enkelt och roar barn under flera timmar under regniga dagar.

Läs artikeln »
barn pojke vikt

Viktkurva pojkar 0-12 månader

Viktkurva för pojkar 0 till 12 månader. Hur mycket väger vanligtvis en pojke när han föds och hur mycket ökar han i vikt fram tills han fyller 1 år? Här får du statistik på hur mycket killar vanligtvis väger vid olika tidpunkter under det första året. Viktkurvan är tydligt utmarkerad i diagrammet.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.