Stjärntecken Tvillingarna

Är ditt barn fött i Tvillingarna? (22 maj – 21 juni)

Tvillingarna är ett stjärntecken som ligger i elementet luft. Ett barn som föds i Tvillingarnas tecken är ofta nyfiket, kunskapssökande och alltid i farten. Känslor tilltalar inte en Tvilling. 

Barn födda i Tvillingarnas stjärntecken

Tvillingarna är det tredje tecknet i zodiaken. Är ditt barn Tvilling? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

Tvillingar är nyfikna, vetgiriga och de är alltid på väg någonstans. De har en rapp tunga och är snabba med att komma på motargument när de vill ha igenom sin vilja. De har en stor nyfikenhet och de söker ständigt efter nya äventyr. Barn i tvillingarnas tecken leker gärna med andra barn, men de pratar ofta mer med vuxna än med barn i sin egen ålder. De vill gärna ha rätt och om deras kompisar inte håller med så gör de allt för att övertala dem.

Ditt barn kommer säkerligen lyckas bra i skolan, då Tvillingar har mycket bra minne. Ett gott minne tillsammans med nyfiken och vilja att lära sig allt är en perfekt kombination i skolåren. Ibland kan barn som är Tvilling uppfattas som lite kalla och okänsliga. Dessa barn söker hellre intellektuell stimulering än närhet.

Hur är barn födda i Tvillingarnas stjärntecken?

Tvillingbarn har snabb uppfattningsförmåga, men de kan brista i djup, känslomässig förståelse. De tillhör ofta de barn som börjar prata tidigt och när de väl pratar så slutar de inte. De är intellektuella och sociala barn. De vill förstå allt och det kan ofta upplevas som att de ställer tusentals frågor. En trevlig egenskap hos Tvillingarna är att de ofta är glada. Den glada och sociala förmågan är absolut deras största tillgång.

Även om en Tvilling älskar att prata, så är ämnet känslor inget en Tvilling uppskattar. En Tvilling har ofta svårt för djupare relationer till andra människor. Ett barn född i Tvillingarnas tecken leker ofta hellre med flera olika än en enda kompis. Blir det för mycket känslor så drar sig Tvillingen gärna undan.

Tvillingbarn älskar rörelse

Tvillingar har svårt att sitta still och slå sig till ro. De är gärna ute i det fria och de tycker om att vara ute i parken, klättra i berg, åka skidor, cykla eller annan fysisk aktivitet med mycket rörelse. De är ofta kreativa och kan med lätthet komma på egna lekar. De har därför ganska lätt för att hitta vänner.

Ett barn fött i tvillingarna kan ibland uppfattas som kyligt, då de hela tiden vill ha en variation i livet. De har svårt att stanna på samma ställe och de träffar gärna mycket och olika människor. Tvillingar har även en väl utvecklad förmåga till satir. De använder gärna detta i sitt tal, vilket kan få andra att känna sig bortgjorda. Något som en Tvilling inte kan förstå – de menade ju inget illa.

Tvillingarna är ambivalenta  

Tvillingtecknet speglar dessa personers dubbla personlighet. En tvilling kan ena stunden vara glad och utåtriktad, men sedan plötsligt inåtvända. De kan vara mystiska och i nästa stund intellektuella. Men en Tvilling är inte det ena eller det andra, de är båda delarna. Skiftningarna mellan två olikheter är typiska för Tvillingarna och något de måste lära sig att leva med.

Deras ambivalens gör att de ibland uppfattas som pratglada, smarta och inkluderande medan de ibland är introverta, ytliga och kyliga. För folk i deras omgivning kan denna dubbelhet lätt missförstås och såra. Tvillingen menar dock inget illa. Deras dubbelhet kan även visa sig i explosiv aggressivitet, vilket kan chocka omvärlden.

Även om barn födda i tvillingarnas tecken älskar att prata och träffa nya människor så betyder inte det att det finns ett genuint intresse. De orkar inte med långa diskussioner och kan med lätthet byta åsikt. De letar ständigt efter något nytt och kan ibland uppfattas som flyktiga. Ofta upplevs det som att de vänder kappan efter vinden. De är ofta bra på att lägga fram idéer, men mindre bra på att slutföra saker.

Vad jobbar en Tvilling med?

När barnet vuxit upp söker de sig gärna till yrken med en del fart och fläng. De trivs sällan låsta bakom ett skrivbord, men om de mot förmodan hamnar där är det för att de pratar mycket i telefon. Tvillingar älskar att prata, vilket gör att yrke som telefonförsäljare kan passa dem utmärkt. All typ av försäljning passar egentligen en Tvilling som gärna pratar och övertygar andra om deras åsikt.

De har även en förmåga att suga i sig mycket, men bred kunskap. De fördjupar sig sällan eller blir experter. De är otroligt skickliga med ord. Ett yrke inom media passa dem därför utmärkt, såsom exempelvis journalist. Generellt så kan jobb inom PR och kommunikation passa en Tvilling bra.

Råd till föräldrar till en Tvilling

Tvillingar är nyfikna och vetgiriga. De vill lära sig mycket och har mycket frågor. Ett bra sätt att stilla barnets kunskapsbehov och nyfikenhet är att läsa mycket för barnet. Barnböcker med faktainnehåll kommer de att kasta sig över.

Ett lite äldre barn som är fött i Tvillingarnas tecken behöver frihet att komma och gå. Deras intresse svalnar snabbt och de har svårt för att ta ansvar.  Samtidigt måste de få lära sig vikten av rätt och fel.

Läs även: Barns olika utvecklingssprång eller om de olika trotsåldrarna

Stämmer detta på ditt barn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − åtta =

Fler artiklar om barn och föräldraskap

schema inskolning forskola

Inskolningsschema förskola

Här hittar du exempel på ett inskolningsschema på förskolan. Första dagarna på förskolan hälsar du på för att lära känna förskolan. Dagarna efter går mer ut på att lära känna barn och pedagoger.

Läs artikeln »
Fontanell bebis

Fontanell

De flesta föräldrar är i början lite rädda för att skada barnet och dess fontanell. En nyfödd bebis har ett ömtåligt huvud, men det är inte så känsligt så att du måste gå omkring och vara rädd. Fontanellen växer ihop innan det att barnet har fyllt två år. 

Läs artikeln »
plötslig spädbarnsdöd

Plötslig spädbarnsdöd

Plötslig spädbarnsdöd. Här hittar du statistik och fakta om plötslig spädbarnsdöd. Vilken ålder är det vanligast med plötslig spädbarnsdöd? Hur många drabbas av plötslig spädbarnsdöd? Vad kan man göra för att minska risken för att mitt barn ska drabbas av plötslig spädbarnsdöd?

Läs artikeln »
tandborstning

Borsta tänderna barn

Borsta tänderna på barn. Hur borstar man tänderna på barn? Måste barn borsta tänderna? Vilken tandborste och tandkräm ska barn använda? Vad händer om man inte borstar tänderna? Vi ger tips och trix för hur du borsta tänderna på barn.

Läs artikeln »
recept trolldeg

Trolldeg

Recept på trolldeg. Här har du ett enkelt recept på trolldeg som du enkelt bakar med ingredienser som du har hemma i skafferiet. Trolldeg är snabbt och enkelt och roar barn under flera timmar under regniga dagar.

Läs artikeln »
Mollusker barn

Mollusker

Här hittar du bilder på mollusker så att du vet hur de ser ut. Mollusker är vanligt hos barn, men vad är mollusker och hur blir du av med dem? Mullosker drabbar främst barn i förskoleåldern och de försvinner vanligen av sig själv inom något år. Molluscum contagiosum.

Läs artikeln »
sova pa mage

Sova på mage

Vad gör man om barnet bara vill sova på mage? När är det okej för barnet att sova på mage? Sedan lång tid tillbaka så rekommenderas det att nyfödda barn inte ska sova på mage.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.