Stjärntecken Tvillingarna

Är ditt barn fött i Tvillingarna? (22 maj – 21 juni)

Tvillingarna är ett stjärntecken som ligger i elementet luft. Ett barn som föds i Tvillingarnas tecken är ofta nyfiket, kunskapssökande och alltid i farten. Känslor tilltalar inte en Tvilling. 

Barn födda i Tvillingarnas stjärntecken

Tvillingarna är det tredje tecknet i zodiaken. Är ditt barn Tvilling? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

Tvillingar är nyfikna, vetgiriga och de är alltid på väg någonstans. De har en rapp tunga och är snabba med att komma på motargument när de vill ha igenom sin vilja. De har en stor nyfikenhet och de söker ständigt efter nya äventyr. Barn i tvillingarnas tecken leker gärna med andra barn, men de pratar ofta mer med vuxna än med barn i sin egen ålder. De vill gärna ha rätt och om deras kompisar inte håller med så gör de allt för att övertala dem.

Ditt barn kommer säkerligen lyckas bra i skolan, då Tvillingar har mycket bra minne. Ett gott minne tillsammans med nyfiken och vilja att lära sig allt är en perfekt kombination i skolåren. Ibland kan barn som är Tvilling uppfattas som lite kalla och okänsliga. Dessa barn söker hellre intellektuell stimulering än närhet.

Hur är barn födda i Tvillingarnas stjärntecken?

Tvillingbarn har snabb uppfattningsförmåga, men de kan brista i djup, känslomässig förståelse. De tillhör ofta de barn som börjar prata tidigt och när de väl pratar så slutar de inte. De är intellektuella och sociala barn. De vill förstå allt och det kan ofta upplevas som att de ställer tusentals frågor. En trevlig egenskap hos Tvillingarna är att de ofta är glada. Den glada och sociala förmågan är absolut deras största tillgång.

Även om en Tvilling älskar att prata, så är ämnet känslor inget en Tvilling uppskattar. En Tvilling har ofta svårt för djupare relationer till andra människor. Ett barn född i Tvillingarnas tecken leker ofta hellre med flera olika än en enda kompis. Blir det för mycket känslor så drar sig Tvillingen gärna undan.

Tvillingbarn älskar rörelse

Tvillingar har svårt att sitta still och slå sig till ro. De är gärna ute i det fria och de tycker om att vara ute i parken, klättra i berg, åka skidor, cykla eller annan fysisk aktivitet med mycket rörelse. De är ofta kreativa och kan med lätthet komma på egna lekar. De har därför ganska lätt för att hitta vänner.

Ett barn fött i tvillingarna kan ibland uppfattas som kyligt, då de hela tiden vill ha en variation i livet. De har svårt att stanna på samma ställe och de träffar gärna mycket och olika människor. Tvillingar har även en väl utvecklad förmåga till satir. De använder gärna detta i sitt tal, vilket kan få andra att känna sig bortgjorda. Något som en Tvilling inte kan förstå – de menade ju inget illa.

Tvillingarna är ambivalenta  

Tvillingtecknet speglar dessa personers dubbla personlighet. En tvilling kan ena stunden vara glad och utåtriktad, men sedan plötsligt inåtvända. De kan vara mystiska och i nästa stund intellektuella. Men en Tvilling är inte det ena eller det andra, de är båda delarna. Skiftningarna mellan två olikheter är typiska för Tvillingarna och något de måste lära sig att leva med.

Deras ambivalens gör att de ibland uppfattas som pratglada, smarta och inkluderande medan de ibland är introverta, ytliga och kyliga. För folk i deras omgivning kan denna dubbelhet lätt missförstås och såra. Tvillingen menar dock inget illa. Deras dubbelhet kan även visa sig i explosiv aggressivitet, vilket kan chocka omvärlden.

Även om barn födda i tvillingarnas tecken älskar att prata och träffa nya människor så betyder inte det att det finns ett genuint intresse. De orkar inte med långa diskussioner och kan med lätthet byta åsikt. De letar ständigt efter något nytt och kan ibland uppfattas som flyktiga. Ofta upplevs det som att de vänder kappan efter vinden. De är ofta bra på att lägga fram idéer, men mindre bra på att slutföra saker.

Vad jobbar en Tvilling med?

När barnet vuxit upp söker de sig gärna till yrken med en del fart och fläng. De trivs sällan låsta bakom ett skrivbord, men om de mot förmodan hamnar där är det för att de pratar mycket i telefon. Tvillingar älskar att prata, vilket gör att yrke som telefonförsäljare kan passa dem utmärkt. All typ av försäljning passar egentligen en Tvilling som gärna pratar och övertygar andra om deras åsikt.

De har även en förmåga att suga i sig mycket, men bred kunskap. De fördjupar sig sällan eller blir experter. De är otroligt skickliga med ord. Ett yrke inom media passa dem därför utmärkt, såsom exempelvis journalist. Generellt så kan jobb inom PR och kommunikation passa en Tvilling bra.

Råd till föräldrar till en Tvilling

Tvillingar är nyfikna och vetgiriga. De vill lära sig mycket och har mycket frågor. Ett bra sätt att stilla barnets kunskapsbehov och nyfikenhet är att läsa mycket för barnet. Barnböcker med faktainnehåll kommer de att kasta sig över.

Ett lite äldre barn som är fött i Tvillingarnas tecken behöver frihet att komma och gå. Deras intresse svalnar snabbt och de har svårt för att ta ansvar.  Samtidigt måste de få lära sig vikten av rätt och fel.

Stämmer detta på ditt barn?

Fler artiklar om barn och föräldraskap

separera barn vaxelvis boende

Växelvis boende

Barn i växelvis boende är väldigt vanligt i Sverige. Växelvis boende innebär att barnen är regelbundet hos båda föräldrarna, vanligen varannan vecka. Hur påverkas barn av växelvis boende? Här presenteras forskning om barn i växelvis boende.

Läs artikeln »
barn horsel

Barns hörsel

Barn lär sig språk genom att lyssna på vuxna när de pratar. Har barn nedsatt hörsel kan detta därför leda till att barnet får svårare att lära sig att prata. Barns hörsel testas regelbundet vid kontroller genom BVC.

Läs artikeln »
nyfödd

Nyfödd

Vad vet du om ett nyfött barn? Hur tar du hand om en nyfödd bebis? Vad vet du om hur det är att vara förälder? Fakta om hur livet med en nyfödd hittar du på Babyhjälp.se.

Läs artikeln »
tander mat dryck

Mat & Dryck

Även mjölktänder kan få hål och det är därför viktigt att tänka på barnets matvanor. Rätt val av mat och dryck, samt att äta lagom ofta, är nyckeln till bra tänder. Vi ger dig tips på hur du genom rätt mat och dryck ger dina barn förutsättningar för starka tänder. Babyhjälp.se

Läs artikeln »
Växtvärk barn

Växtvärk barn

Växtvärk hos barn är inte ovanligt hos barn i förskoleåldern. Växtvärk är smärta i benen som kommer på kvällar och nätter. På dagen känner däremot barnet inte av växtvärken. Allt om symptom och hur du kan lindra växtvärken.

Läs artikeln »
barn flicka vikt

Viktkurva flickor 0-12 månader

Viktkurva för flickor 0 till 12 månader. Hur mycket väger vanligtvis en flicka när hon föds och hur mycket går hon upp i vikt fram tills hon fyller 1 år? Här får du statistik på hur mycket flickor vanligtvis väger vid olika tidpunkter under det första året. Viktkurvan är tydligt utmarkerad i diagrammet.

Läs artikeln »
Barn med talproblem

Barn och talproblem

Barn och talproblem. Pratar inte ditt barn? När är det dags att söka hjälp? När börjar barn att prata? När behöver man hjälp av en logoped? Är du orolig över ditt barns talförmåga så hittar du fakta och information i denna artikel.

Läs artikeln »
pseudotvillingar

Pseudotvillingar

Barn som är födda tätt inpå varandra är nästan tvillingar och kallas därför för  pseudotvillingar. Flera nackdelar nämns ofta i forskningen kring pseudotvillingar och sällan talas det om fördelar. Många föräldrar vittnar dock om hur positivt det är för både barn och föräldrar. 

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.