Skorpionen barn stjärntecken

Är ditt barn fött i Skorpionen? (23 okt – 21 nov)

Är det barn beräknat eller fött i skorpionen? Barn i detta stjärntecken är mycket känsliga. Samtidigt vill de vara perfekta, vilket gör att det är extra viktigt för dig som förälder att du kan visa även att det är normalt med svagheter. När ett barn fött i skorpionens stjärntecken så börjar skolan så är de ofta väldigt ambitiösa och tycker om att studera.

Barn födda i Skorpionens stjärntecken

Skorpionen är det åttonde tecknet i zodiaken. Är ditt barn Skorpion? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

Skorpioner är intensiva och passionerade. De är ofta väldigt viljestarka och har en intensiv blick. En skorpion är ofta hemlighetsfull och vill gärna ha sina hemlighet i fred. De upplevs ofta som lugna men mystiska som gärna studerar sin omgivning.

Hur är barn födda i skorpionensstjärntecken?

Som barn är skorpionen ofta mycket nyfiken och tar gärna risker. De kan vara svåra att uppfostra då de inte alltid förstår varför de inte får göra allt som de vill. De menar det de säger och de säger också precis det som de tänker.

Barn i detta stjärntecken är mycket känsliga. Samtidigt vill de vara perfekta, vilket gör att det är extra viktigt för dig som förälder att du kan visa även att det är normalt med svagheter. Eftersom de är hemlighetsfulla av sig så gillar de även att gömma undan saker från andra.

När ett barn fött i skorpionens stjärntecken så börjar skolan så är de ofta väldigt ambitiösa och tycker om att studera. De vill gärna vara bland de bästa i skolan. Barn i detta tecken tycker ofta om att ha mycket vänner och när de väl finner varandra så blir de mycket nära vänner.

Skorpionbarnär känslosamma

Skorpioner kan på ytan verka oberörda, men på insidan bubblar det av drömmar och fantasier. De kan ibland verkar relativt kyliga och otillgängliga. De visar sällan sina egna känslor även om de som alla vattentecken är mycket känsliga. Ofta har de förmågan att påverka andra och få folk i sin omgivning att leva ut starka känslor medan de själv har ett synbart lugn. De har även en fantastisk förmåga att förstå andra människor och deras behov. Om man står en skorpion nära så gör de allt de kan för att hjälpa till så att de blir tillgodosedda. Värre är det om skorpionen känner sig hotad.

Även om skorpioner är känslomänniskor så trivs de i kamp och diskussion. Är stämningen i deras omgivning för lugn och fridfull är det ofta de som piskar upp lite action och ser till så att det blir någon liten kris. De lever efter devisen, hellre rasande än likgiltig. En skorpion har starka känslor och detta gäller både kärlek och hat. Ofta har de en allt-eller-inget mentalitet.

Starka känslor leder ofta även till svartsjuka och de glömmer inte så lätt. Om man är taskig mot en skorpion så uppfattas de lätt som hämndlystna. Deras känsloliv går även igen i det sexuella behovet, där lusten nästan är outtömlig.

Skorpionen är hemlig och modig

Bland deras främsta kännetecken finns mod och viljestyrka. De är också mycket hemlighetsfulla och trivs i det fördolda. De är ofta de som håller i trådarna, men oftast utan att vara den som står i centrum. De är duktiga på att läsa av andra människor och ser med enkelhet andra människors brister och fel.

De är modiga individer vilket gör att de ofta har många vänner. De är även intelligenta och trivs med att lösa svåra problem. De är ofta intensiva och de vill ofta testa allting ut till ytterligheterna. Ibland kan  man tro att de söker upp faran bara för att testa sina egna gränser.

De tillhör de personer som får saker gjorda utan att gnälla. De har en stark viljestyrka och uthållighet – men endast om de är känslomässigt engagerade.

Skorpionen och relationer

Skorpionen är väldigt passionerad och sensuell och när de väl blir förälskade är de väldigt lojala och trogna. Då de är känslosamma tar de sin relation på stort allvar, även om det kan tid att bygga upp tillit och förtroende för sin partner. Skorpionens förkärlek för hemligheter kan ställa till det i relationer. De kan också bli mycket intensiva även känslomässigt vilket för andra kan vara svårt att besvara. Om skorpionen upplever kärleken som obesvarade kan det mycket väl leda till svartsjuka och dramatik.

Vad jobbar skorpionen med?

En skorpion är inte en född ledare, men den medfödda förståelsen för sociala strukturer gör att de trots detta kan bli en suverän ledare eller chef. En skorpion har dock inget bekräftelsebehov och strävar sällan efter att stå i centrum. De har en god förmåga att inte blanda ihop privatliv och arbete. Man hittar dem ofta i yrken där man behöver lösa problem genom kreativa lösningar. De hittas även i yrken såsom forskare, polis, detektiv eller journalist. De kan även välja en mer sökande yrkesbana såsom präst eller psykolog.

Råd till föräldrar till en skorpion

Ett barn fött i skorpionens tecken känner inte till några tabun eller hinder. Som förälder bör du vara närvarande och observant då barnet lätt kan ta sönder saker bara för att få reda på vad som händer. Ska du sätta regler, så gör du det endast genom att tydligt förklara vad som är orsaken till regeln. Ett barn i fött i skorpionens stjärntecken vill gärna vara perfekt. Det är därför viktigt att barnet får veta att det är okej att inte vara perfekt för att bli älskad. Se till så att du visar även dina svagheter.

Stämmer detta på ditt barn?

Källa flytningar: 1177, graviditetssymptom.se, minbebis.se, intiminformation.se, tryggabarn.nu och svar från barnmorskor.

Se gärna våra filmer för dig som är förälder. 

Fler artiklar om barn och föräldraskap

Kudde spädbarn

Kudde spädbarn

Socialstyrelsen rekommenderar att spädbarn inte använder kudde. Orsaken är att risken för plötslig spädbarnsdöd ökar. Kudde till barn kan börja användas först när barnet är över ett år. Kudde till spädbarn avråds även av andra orsaker såsom att barnets huvudstorlek gör att ryggraden blir sned.

Läs artikeln »
barnvard

Vård av barnet

Skötsel av det nyfödda barnet – Vård av barn. Efter förlossningen är det mycket man ska känna till kring hur barnet skall skötas, vårdas och tagas om hand. Hur klipper man naglarna på barnet? Hur och när ska man bada barnet? Måste barnets hud vårdas? Vad är ett storkbett?

Läs artikeln »
Shopping barn

Shopping till barn

Butiksguide – shopping till barn. Ska du handla babykläder, barnkläder, leksaker eller mammakläder? Då hittar du tips på seriösa butiker i vår butiksguide. Handla tryggt och säkert på nätet. Shopping för dig och dina barn.

Läs artikeln »
separera bonusföräldrar

Bonusföräldrar

Att vara bonusförälder är ingen enkel uppgift! Vad förväntas av dig som bonusförälder? Vad tycker dina bonusbarn om dig som bonusförälder? Vilken roll ska en bonusförälder ta i den nya familjen. Läs om tips och fakta om hur livet som bonusförälder påverkar dig och din livssituation.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.