Träningsredskap gravid / mamma

Här får du tips och råd på vilka redskap och föremål som kan vara till hjälp om du vill träna under graviditet eller som nybliven mamma.

Här har vi samlat tips på kläder, redskap och prylar som kan vara bra för dig som vill träna under graviditeten eller som nybliven mamma.

För många är det skönt att hålla igång med träningen även under och efter graviditeten. Bra kläder och prylar gör det oftast lättare att hålla igång och om inte annat så är bekväma kläder (när allting annat känns obekvämt) inte något som skall underskattas.

— denna artikel innehåller reklamlänkar —

De butiker vi nämner i denna artikel och som har ett brett sortiment för dig som vill träna hemma är främst: Casall, Björn Borg, Lindex och Gymgrossisten.

Yogamatta

Oavsett om du ska träna gravidyoga eller mammayoga så kan en yogamatta vara värd en investering. Att ha ett mjukt underlag skonar både rygg och knä vid hemmaträningen.

Är du ute efter en yogamatta i premium segmentet så kan vi rekommendera Casall (se deras yogamattor här).

Även Gymgrossisten har ett stort utbud av yogamattor – se utbudet här.

Söker du ett brett men billigare utbud av yogamattor när du är gravid så kan vi rekommendera Cdon.com. De har betydligt fler och bättre mattor än du kan tänka dig (se alla yogamattor hos Cdon här).

Träningskläder

Söker du träningskläder så finns det ett par butiker att välja mellan. Är du i slutet av graviditeten så kanske du ska vänta med att investera i dyrare träningskläder. Ett tips är att under denna korta period träna i endast Behån eller i en t-shirt.

Bra träningskläder hittar du på Björn Borg, Casall, Stronger.

Söker du sport-Bh som även passar för amning så kan dessa från Lindex passa fint. Tänk på att du redan under graviditeten kan få ömma och spända bröst då det kan vara skönt att ha en anpassad bh.

Träningsutrustning

Söker du träningsredskap och utrustning till hemmagymmet så finns det flera olika bra sportbutiker. Vill du handla på nätet så har Gymgrossisten ett stort utbud (se deras produkter här). Utöver yogamattor så har de även gummiband och andra redskap som gör det lätt att träna hemma.

Ett stort utbud hittar du även på Cdon (se här).

Tips på mer läsning:

Träningsböcker

De mest populära träningsböckerna just nu är:

Gravidstyrka : säker träning för dig som väntar barn – Se pris och läs mer –> Adlibris

Mammastyrka – Se pris och läs mer –> Adlibris

Mamatastic : Träning för mammor – Se pris och läs mer –> Adlibris

Här hittar du fler tips och recensioner av träningsböcker för gravid och mamma.

Fler artiklar för dig med familj

Babyshower presenter

Present till babyshower

Här har vi samlat allt du behöver veta när du ska köpa present till babyshower. Du får tips och råd på olika typer av presenter och du får även vägledning om hur du ska tänka beroende på den blivande mammans livssituation. Du hittar längre ner i artikeln 23 tips på presenter.

Läs artikeln »
sulkyvagn

Sulkyvagn

Vilken sulkyvagn ska du köpa? Vilka nackdelar finns det med en sulkyvagn? Vi hjälper dig med allt du behöver veta när det är dags att köpa barnvagn.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.