Hög puls

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Hög puls

FRÅGA

Hej! Jag är just nu i vecka 8 (7+5) och har senaste veckan märkt av de klassiska besvären som illamående och trötthet betydligt. I skrivande stund ligger jag i sängen och vilar och har legat ner ca 1 timme. Jag hör och känner mina egna hjärtslag, ungefär som när jag är sjuk i feber annars. Tog precis pulsen och den låg på ca 100 slag/min. Är relativt aktiv annars och brukar ha en vilopuls runt 50 slag/min. Väldigt obehagligt…kan pulsen öka såpass mycket pga omställningen i kroppen eller bör jag kolla upp det?

SVAR

Hej, är du orolig bör du söka hjälp och rådgivning på vårdcentralen, så du får individuellt svar vad gäller dig. Pulsen kan öka som gravid, men är du orolig så tycker jag du ska söka för det så du blir undersökt och får svar på dina frågor. Lycka till!

Mvh Ulrika Friberg, Leg Barnmorska

Fler frågor till vår barnmorska

Blödning / Lutinus

Jag har pco och har gjort IVF, är nu i vecka 8+6. Har tidigare haft lite rosa flytningar, men 8+3 fick jag en liten blödning, lite rött i bindan som slutade lika fort som det började, har inte haft ont.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.