krämig bärsmoothie

Krämig bärsmoothie

Här hittar du ett recept på krämig bärsmoothie för barn från 1 års ålder.

Krämig bärsmoothie (fr 1 år pga honung)

Smoothie är ett perfekt sätt att få i de små lite extra bär och frukt. Denna görs på ett fåtal ingredienser och brukar bli succé där hemma!

Detta recept publicerades i samarbete med GroGro och är framtaget av Malin Bruset som är näringsterapeut & grundare av GroGro.

Ingredienser:

  • 2 dl mandelmjölk
  • 2 dl hallon (färska eller frysta)
  • 1 dl blåbär (färska eller frysta)
  • 1 bit banan (fryst)
  • 1 msk Chiafrön
  • 1 msk honung 
krämig bärsmoothie

Så här gör du krämig bärsmoothie:

  1. Koka bären om du använder frysta.
  2. Mixa alla ingredienserna i en mixer eller använd en stavmixer till en flytande konsistens.
  3. Om konsistensen blir för tjock är det bara att tillsätta lite extra havremjölk/mandelmjölk.

Obs: Honung bör inte ges till barn under 1 år. Om du vill servera smoothien till ett barn under 1 år så skippa honungen.

Använder du frysta bär kan det vara bra att koka bären innan användning för att undvika norovirus som kan orsaka magbesvär hos små barn.

Se fler recept på barnmat

Fler artiklar om barn och föräldraskap

feberkramper

Feberkramper hos barn

När barn får feberkramper så bör du lägga barnet på sidan. Normalt varar feberkramper bara i någon minut. Varför drabbas barn av feberkramper? Vad kan man göra åt feberkramper?

Läs artikeln »
anknytningsteori

Anknytningsteori

Anknytningsteori är viktigt för barn och föräldrar. Barns anknytning till en förälder börjar redan när barnet föds. Man talar ofta om anknytning utifrån trygg eller otrygg, vilket vi berättar mer om i denna artikel.

Läs artikeln »
napp

Napp

Napp och Nappar. När kan barn börja med napp? Hur påverkar nappen amningen? Vilka är fördelarna och nackdelarna med att använda napp? Hur får man barnet att sluta med napp? Hur ska man sköta om barnets nappar?

Läs artikeln »
barn bok

Böcker för barn

Läs böcker för ditt barn för att stimulera barnets språkliga utveckling. Här får du tips på barnböcker för barn vid olika åldrar. Vad läser du för bok för ditt barn? Du vet väl om att du kan spela in ljudet av när du läser upp en bok och sen låta barnet lyssna på inspelningen.

Läs artikeln »
Potträning

Potträning

Potträning är vanligt när barn är i åldern 18-24 månader. Det finns flera olika metoder och sätt för att genomföra en potträning och vägen till att bli blöjfri är inte alltid så enkel.

Läs artikeln »
separera bonusbarn

Bonusbarn

Att leva med ett bonusbarn. Att bli bonusbarn är inte lätt för ett barn. Särskilt inte om det kommer efter en svår skilsmässa som varit fylld av konflikter och tuffa beslut för ett barn. Tänk på att det tar tid att bygga en relation mellan bonusförälder och bonusbarn, ofta mellan 5 och 10 år. Ett annat ord för bonusbarn är styvbarn.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.