krämig bärsmoothie

Krämig bärsmoothie

Här hittar du ett recept på krämig bärsmoothie för barn från 1 års ålder.

Krämig bärsmoothie (fr 1 år pga honung)

Smoothie är ett perfekt sätt att få i de små lite extra bär och frukt. Denna görs på ett fåtal ingredienser och brukar bli succé där hemma!

Detta recept publicerades i samarbete med GroGro och är framtaget av Malin Bruset som är näringsterapeut & grundare av GroGro.

Ingredienser:

  • 2 dl mandelmjölk
  • 2 dl hallon (färska eller frysta)
  • 1 dl blåbär (färska eller frysta)
  • 1 bit banan (fryst)
  • 1 msk Chiafrön
  • 1 msk honung 
krämig bärsmoothie

Så här gör du krämig bärsmoothie:

  1. Koka bären om du använder frysta.
  2. Mixa alla ingredienserna i en mixer eller använd en stavmixer till en flytande konsistens.
  3. Om konsistensen blir för tjock är det bara att tillsätta lite extra havremjölk/mandelmjölk.

Obs: Honung bör inte ges till barn under 1 år. Om du vill servera smoothien till ett barn under 1 år så skippa honungen.

Använder du frysta bär kan det vara bra att koka bären innan användning för att undvika norovirus som kan orsaka magbesvär hos små barn.

Se fler recept på barnmat

Fler artiklar om barn och föräldraskap

Barns utveckling 2-3 år

Barns utveckling 2-3 år

Barnets utveckling går snabbt även när barnet fyllt två år. Ofta kommer barnet nu in i en trotsålder som för många föräldrar blir en prövning av tålamodet. Barn i två till tre års ålder kan vara kaxiga och självsäkra. Trots är den del av barnets utveckling till att bli en självständig individ.

Läs artikeln »
vaccination

Vaccination av barn och spädbarn

Vaccination barn, vaccination spädbarn – När skall barn vaccineras? Vilka vaccinationer behöver barn och spädbarn? De första vaccinationssprutorna får barn redan vid tre månaders ålder, men det tar fortfarande lång tid innan barnet har ett fullgott vaccinationsskydd.

Läs artikeln »
Syskon

Att få syskon

Att få syskon påverkar alla barn. För vissa är det positvt att få syskon och bli storebror eller storasyster, men för andra är syskon en negativ upplevelse. Att få syskon innebär en förändring för alla familjer.

Läs artikeln »
Växtvärk barn

Växtvärk barn

Växtvärk hos barn är inte ovanligt hos barn i förskoleåldern. Växtvärk är smärta i benen som kommer på kvällar och nätter. På dagen känner däremot barnet inte av växtvärken. Allt om symptom och hur du kan lindra växtvärken.

Läs artikeln »
rökning under graviditeten

Rökning under graviditeten

Att röka när man är gravid kan innebära en stor risk för fostret. Rökning under graviditeten ökar bland annat risken för missbildning och hämmar barnets tillväxt. Röker du tidigt i graviditeten men sluter innan vecka 12 så är det positivt för barnet.

Läs artikeln »
Blöjeksem

Blöjeksem hos barn

Blöjeksem och blöjutslag är vanligt hos barn. Orsaken till blöjeksem är åtsittande och våt blöja. Det finns enkla tips för att undvika och behandla symptomen. Blöjutslag kommer både vid användning av vanlig blöja samt av tygblöja.

Läs artikeln »
Fontanell bebis

Fontanell

De flesta föräldrar är i början lite rädda för att skada barnet och dess fontanell. En nyfödd bebis har ett ömtåligt huvud, men det är inte så känsligt så att du måste gå omkring och vara rädd. Fontanellen växer ihop innan det att barnet har fyllt två år. 

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.