amningskurs online

Amningskurs online

Med vår amningskurs online, Vägen till en lyckad amning, får du ta del av användbara tips och råd från leg. Barnmorska Therese Sok.

”Amma, det kan väl alla?” Många ser amningen som något som helt naturligt flyter på som det ska efter förlossningen. Men, det är inte alltid så det är. Genom att ge dig själv de bästa förutsättningarna inför amningsperioden kan du vara beredd på eventuella utmaningar om de skulle ske när barnet kommit.

Med vår amningskurs online, Vägen till en lyckad amning, får du ta del av användbara tips och råd från leg. Barnmorska Therese Sok.

Kursen syftar till att underlätta amningen och skapa trygghet inför amningsstart. Här får även din partner nyttig information kring hur denne kan medverka, hjälpa och stötta dig under amningsperioden. Som partner är det också viktigt att känna sig delaktig, trots att det är mycket fokus på mamma och barn till en början. Tack vare att kursen genomförs online kan du och din partner ta del av den i trygg hemmiljö, när det passar er.

Vad ingår i vår amningskurs?

När amningen fungerar är amningen det bästa och enklaste sättet för dig att ge ditt barn mat. Din bröstmjölk innehåller all näring som ditt barn behöver under de sex första månaderna i livet.

Visste du att din mjölk är sammansatt för att passa just ditt barn? Mängden bröstmjölk anpassas också naturligt efter ditt barns behov och tillväxt. Bröstmjölken är den perfekta måltiden för små barn – alltid i rätt temperatur, alltid tillgänglig, och alltid helt gratis!

I denna amningskurs får du lära dig:

  • Du lär dig om bröstet anatomi
  • Näringen i bröstmjölk
  • Hur ammar man?
  • Amning första gången
  • Amning och anknytningen
  • Amningssignaler
  • Hur lägger man till barnet?
  • Amningsställningar
  • Hur ofta ska man amma?
  • Problem vid amning (mjölkstockning, för lite mjölk, etc)
  • Om barn inte vill amma
  • Amningshjälpmedel

Kursen är djupgående och varar cirka 30 minuter.

Här hittar du fler utbildningsfilmer från Babyhjälp.se

Vad kostar amningskursen?

Kursen är helt gratis för dig som är prenumerant på vårt nyhetsbrev (prenumerera här – öppnas i ny flik). Vi är väldigt tacksamma om du vill hjälpa oss att dela och sprida denna kurs genom att exempelvis länka till den. Du får jättegärna även prenumerera på vår YouTube-kanal.

Amningskurs online – allt om amning

Här nedanför hittar du vår utbildningsfilm om amning.

Prenumerera gärna på vår youtubekanal för mer innehåll likt detta.

Länkar till mer information om amning hittar du här nedanför:

Fler artiklar för dig med familj

nattskräck barn

Nattskräck

Nattskräck är episoder av rädsla, intensiv skräck och rörelse medan man sover. Ofta börjar nattskräck hos barn när de är mellan 3 och 12 år men går över när de blir äldre.

Läs artikeln »
Babyshower lekar

25 babyshower lekar

Lekar på en babyshower är uppskattat av de flesta. Hur många lekar man ska ha beror helt och hållet på tycke och smak. När ni planerar lekar till en babyshower så utgå främst från den gravida kvinnan.

Läs artikeln »
Feber barn

Feber hos barn

Feber hos barn är vanligt, men när har barn feber? Vad är låg respektive hög feber hos ett barn och vilka signaler ska man hålla utkik efter? Varför får barn feber? Är det normalt att barn får feber så ofta? Vi ger dig tips och råd när ditt barn har feber.

Läs artikeln »
RS virus barn

RS-virus barn

Hur smittar RS-virus nyfödda och spädbarn? Hur skyddar man sina barn mot RS virus? Vilka symptom har mina barn om de har smittats av RS-virus? Är RS-virus farligt för barn? I denna artikel lyfter vi vanliga frågor och svar om RS-virus hos barn, nyfödda och spädbarn.

Läs artikeln »
barnbeck

Barnbeck eller mekonium

Barnbeck är barnets första avföring. Bajset är ofta grönsvart hos ett nyfött barn. Barnbeck innehåller hudavlagringar och andra restprodukter som finns i barnets tarmar. Om barnbeck eller mekonium kommer ut i fostervattnet så kan det uppstå komplikationer.

Läs artikeln »
Kan man ge bebis vatten?

Vatten till bebis

Vatten är något som din bebis inte behöver den första tiden. Nyfödda bebisar får i sig tillräckligt med vätska genom kosten och du behöver därför inte erbjuda din bebis vatten. När kan man då ge sin bebis vatten?

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.