Kön enligt kinesiska kalendern

Kön enligt kinesiska kalendern

Räkna ut barnets kön enligt den kinesiska kalendern. Enligt den kinesiska kalendern kan man på ett enkelt sätt förutspå barnets kön. Detta test är baserat på moderns ålder i kinesiska månår och den månad då barnet blev till. Ska man räkna ut barnets kön enligt den kinesiska kalendern så är det också viktigt att man använder sig av moderns kinesiska födelseår. Detta skiljer sig från det västerländska sättet att räkna.

Räkna ut barnets kön enligt den kinesiska kalendern

Ska man räkna ut barnets kön enligt den kinesiska kalendern så är det också viktigt att man använder sig av moderns kinesiska födelseår. Detta skiljer sig från det västerländska sättet att räkna.

Kalendern kan användas på två sätt. Om du redan är gravid så kan du använda den kinesiska kalendern för att förutspå barnets kön. Om du planerar att bli gravid, så kan du använda den för att veta när du ska försöka att bli gravid för att det ska bli en flicka eller pojke.

Läs mer: Så räknar du ut din ålder enligt det kinesiska räknesättet.

Barnets kön enligt kinesiska kalendern

Hur exakt denna kalender är råder det delade meningar om. Mycket forskning visar att det är runt 50% chans att den visar rätt, dvs inte mer än en gissning.

Så räknar du ut barnets kön:

  • Räkna ut vilken ålder du var enligt det kinesiska räknesättet när befruktningen skedde.
  • Titta sedan i tabellen nedan för den månad befruktningen skedde.

I tabellen hittar du i den övre raden den ålder som kvinnan var vid befruktningen. I den vänstra kolumnen hittar du den månad som kvinnan blev befruktad i. Efter det följer du de två leden mot mitten där de möts och ser färgen på rutan. Fler åldrar finns i kalendern längre ner på sidan.

Rosa: flicka
Blå: pojke

Kvinnans ålder vid befruktning
Månad för befruktning 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Jan
Feb
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec

Läs mer: Så räknar du ut din ålder enligt det kinesiska räknesättet.

Kvinnans ålder vid befruktning
Månad för befruktning 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Jan
Feb
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec

Hur gick det för dig? Stämde den kinesiska kalendern?

Om du inte tycker att detta stämmer så finns här ett västerländskt test för att räkna ut om du är gravid med en pojke eller flicka.

Läs även om: NUB-teorin eller om hur man påverkar om man blir gravid med en pojke eller flicka.

Dela artikeln

Facebook
Twitter
Email

Fler artiklar om kost och hälsa

trippeltest

Trippeltest

Ett trippeltest erbjuds som ett alternativ till KUB-testet. Trippeltestet är en kombination av blodprov och ett snabbt ultraljud. Vad får man då för svar efter ett trippeltest?

Läs artikeln »
barn bloja

Att använda blöjor

Blöja – allt om att använda blöja. Hur ofta byter man blöja, behöver man byta på natten? Hur ofta ska man byta kissblöjan. Det är viktigt att tvätta barnet rätt och att byta blöja när barnet bajsat eller kissat. Vill du ha tips på hur du byter blöjan på rätt sätt?

Läs artikeln »
Havandeskapsförgiftning

Havandeskapsförgiftning

Havandeskapsförgiftning innebär att du får högt blodtryck. Symptom på att du drabbats är plötslig huvudvärk, svullnad, ont i magen, mm.  Bästa sättet att lindre havandeskapsförgiftningen är att vila. Ofta går det över ungefär två veckor efter förlossningen. Havandeskapsförgiftning går även under namnen graviditetstoxikos eller preeklampsi.

Läs artikeln »
Trotsåldrar / trotsåldern

Trotsålder / trotsåldrar

Trotsåldern är inte ett år, utan en återkommande period. Barn trotsar hela tiden och det är en del av deras utveckling. Trotsåldrar / trotsåldern återkommer regelbundet och det finns därför vissa åldrar som är mer utmärkande än andra.

Läs artikeln »
moderkakan ata upp

Kan man äta moderkakan?

Äta moderkakan eller placenta. Är det vanligt att man äter moderkakan? Hur tillagar man moderkakan? I vilka kulturer är det vanligt att man äter moderkakan? Får man lov att äta moderkakan?

Läs artikeln »
gravid symptomsvullnad under graviditeten

Svullnad under graviditeten

Svullnad under graviditeten. Lider du av svullna fötter, ben eller händer? Det är vanligt att man lider av svullnad under graviditeten. Svullnaden är dock lätt att lindra, bara man vet hur. Läs mer om svullna fötter, ben och händer under graviditeten på Babyhjälp.se.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.