Kön enligt kinesiska kalendern

Kön enligt kinesiska kalendern

Räkna ut barnets kön enligt den kinesiska kalendern. Enligt den kinesiska kalendern kan man på ett enkelt sätt förutspå barnets kön. Detta test är baserat på moderns ålder i kinesiska månår och den månad då barnet blev till. Ska man räkna ut barnets kön enligt den kinesiska kalendern så är det också viktigt att man använder sig av moderns kinesiska födelseår. Detta skiljer sig från det västerländska sättet att räkna.

Räkna ut barnets kön enligt den kinesiska kalendern

Ska man räkna ut barnets kön enligt den kinesiska kalendern så är det också viktigt att man använder sig av moderns kinesiska födelseår. Detta skiljer sig från det västerländska sättet att räkna.

Kalendern kan användas på två sätt. Om du redan är gravid så kan du använda den kinesiska kalendern för att förutspå barnets kön. Om du planerar att bli gravid, så kan du använda den för att veta när du ska försöka att bli gravid för att det ska bli en flicka eller pojke.

Läs mer: Så räknar du ut din ålder enligt det kinesiska räknesättet.

Barnets kön enligt kinesiska kalendern

Hur exakt denna kalender är råder det delade meningar om. Mycket forskning visar att det är runt 50% chans att den visar rätt, dvs inte mer än en gissning.

Så räknar du ut barnets kön:

  • Räkna ut vilken ålder du var enligt det kinesiska räknesättet när befruktningen skedde.
  • Titta sedan i tabellen nedan för den månad befruktningen skedde.

I tabellen hittar du i den övre raden den ålder som kvinnan var vid befruktningen. I den vänstra kolumnen hittar du den månad som kvinnan blev befruktad i. Efter det följer du de två leden mot mitten där de möts och ser färgen på rutan. Fler åldrar finns i kalendern längre ner på sidan.

Rosa: flicka
Blå: pojke

Kvinnans ålder vid befruktning
Månad för befruktning 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Jan
Feb
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec

Läs mer: Så räknar du ut din ålder enligt det kinesiska räknesättet.

Kvinnans ålder vid befruktning
Månad för befruktning 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Jan
Feb
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec

Hur gick det för dig? Stämde den kinesiska kalendern?

Om du inte tycker att detta stämmer så finns här ett västerländskt test för att räkna ut om du är gravid med en pojke eller flicka.

Läs även om: hur man påverkar om man blir gravid med en pojke eller flicka.

Dela artikeln

Facebook
Twitter
Email

Fler artiklar om kost och hälsa

sjukdom

Sjukdom & Allergi

Sjukdom eller allergi hos barn. Är barnet sjukt eller allergiskt? Vilka symptom ska du vara uppmärksam på? Fakta om barns sjukdom eller allergi. Vad behöver du veta om sjukdomar för att säkerställa att ditt barn är friskt och mår bra?

Läs artikeln »
traning under graviditeten vecka for vecka

Träning vecka för vecka

Hur ska man träna under olika veckor när man är gravid? Skiljer sig träningen åt från vecka till vecka när man är gravid? När kan man göra vilka träningsmoment när man är gravid?

Läs artikeln »
Nötkött gravid

Rött kött gravid

Nötkött går bra att äta när man är gravid. Man ska dock säkerställa att kött är ordentligt tillagat och inte är rött. Livsmedelsverket ändrad nyligen sina rekommendationer och de råder nu gravida att inte äta nötkött som är rött om det inte varit fryst i minst tre dygn.

Läs artikeln »
gravid nötter

Gravid och nötter

Nötter som del av kosten när du är gravid är väldigt nyttligt. Många ställer sig dock frågan under graviditeten om det är okej att äta nötter eller jordnötter när de är gravida? Läs mer om nötter när du är gravid.

Läs artikeln »
fostervatten

Fostervatten

Fostervattnet finns för att på olika sätt skydda barnet. Om mängden fostervatten är för liten eller för stor, så kan detta vara negativt för fostret. Mängden fostervatten varierar under graviditen och det byts ut flera gånger om dagen. Vad händer då om det är för mycket eller för lite fostervatten? I denna artikeln reder vi ut allt om fostervatten.

Läs artikeln »
sjalvmedkansla under graviditeten

Självmedkänsla under graviditeten

Självmedkänsla under graviditeten handlar om något av det mest mänskliga – vårt behov av att känna oss omhändertagna och älskade för de vi är. Denna text om självmedkänsla under graviditeten är skriven av Elin Borg som arbetar med att få kvinnor att må bättre under graviditeten.

Läs artikeln »
Barn med talproblem

Barn och talproblem

Barn och talproblem. Pratar inte ditt barn? När är det dags att söka hjälp? När börjar barn att prata? När behöver man hjälp av en logoped? Är du orolig över ditt barns talförmåga så hittar du fakta och information i denna artikel.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.