Kön enligt kinesiska kalendern

Kön enligt kinesiska kalendern

Räkna ut barnets kön enligt den kinesiska kalendern. Enligt den kinesiska kalendern kan man på ett enkelt sätt förutspå barnets kön. Detta test är baserat på moderns ålder i kinesiska månår och den månad då barnet blev till. Ska man räkna ut barnets kön enligt den kinesiska kalendern så är det också viktigt att man använder sig av moderns kinesiska födelseår. Detta skiljer sig från det västerländska sättet att räkna.

Räkna ut barnets kön enligt den kinesiska kalendern

Ska man räkna ut barnets kön enligt den kinesiska kalendern så är det också viktigt att man använder sig av moderns kinesiska födelseår. Detta skiljer sig från det västerländska sättet att räkna.

Kalendern kan användas på två sätt. Om du redan är gravid så kan du använda den kinesiska kalendern för att förutspå barnets kön. Om du planerar att bli gravid, så kan du använda den för att veta när du ska försöka att bli gravid för att det ska bli en flicka eller pojke.

Läs mer: Så räknar du ut din ålder enligt det kinesiska räknesättet.

Barnets kön enligt kinesiska kalendern

Hur exakt denna kalender är råder det delade meningar om. Mycket forskning visar att det är runt 50% chans att den visar rätt, dvs inte mer än en gissning.

Så räknar du ut barnets kön:

  • Räkna ut vilken ålder du var enligt det kinesiska räknesättet när befruktningen skedde.
  • Titta sedan i tabellen nedan för den månad befruktningen skedde.

I tabellen hittar du i den övre raden den ålder som kvinnan var vid befruktningen. I den vänstra kolumnen hittar du den månad som kvinnan blev befruktad i. Efter det följer du de två leden mot mitten där de möts och ser färgen på rutan. Fler åldrar finns i kalendern längre ner på sidan.

Rosa: flicka
Blå: pojke

Kvinnans ålder vid befruktning
Månad för befruktning 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Jan
Feb
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec

Läs mer: Så räknar du ut din ålder enligt det kinesiska räknesättet.

Kvinnans ålder vid befruktning
Månad för befruktning 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Jan
Feb
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec

Hur gick det för dig? Stämde den kinesiska kalendern?

Om du inte tycker att detta stämmer så finns här ett västerländskt test för att räkna ut om du är gravid med en pojke eller flicka.

Läs även om: NUB-teorin eller om hur man påverkar om man blir gravid med en pojke eller flicka.

Dela artikeln

Facebook
Twitter
Email

Fler artiklar om kost och hälsa

katt gravid

Gravid och katt

Katt innebär en risk när man är gravid. Man måste dock inte göra sig av med sin katt bara för att man är gravid. Toxoplasmainfektion smittar främst när man rensar kattlådan. Om man är gravid och smittas så kan infektionen leda till missfall eller skador på fostret.

Läs artikeln »
vab

VAB – vård av sjukt barn

Vid VAB så ska detta anmälas till Försäkringskassan. VAB står för vård av sjukt barn, vilket ger dig som förälder rätt till ersättning. Vi förklarar reglerna och ger dig tips för att det ska bli så enkelt som möjligt när du vabbar. 

Läs artikeln »
normalt gravid gravid normalt overvikt

Är det normalt att gå ner i vikt

Är det normalt för en överviktig kvinna att gå ner i vikt under graviditeten? Är det normalt att gå ner i vikt under graviditeten? Om man väger för mycket redan innan man blir gravid så är det helt normalt att viktuppgången blir något mindre när du är gravid.

Läs artikeln »
barn bloja

Att använda blöjor

Blöja – allt om att använda blöja. Hur ofta byter man blöja, behöver man byta på natten? Hur ofta ska man byta kissblöjan. Det är viktigt att tvätta barnet rätt och att byta blöja när barnet bajsat eller kissat. Vill du ha tips på hur du byter blöjan på rätt sätt?

Läs artikeln »
barn pojke langd

Längdkurva pojkar 0-12 månader

Längdkurva för pojkar 0 till 12 månader. Hur lång är vanligtvis en pojke när han föds och hur växer han fram tills han fyller 1 år? Här får du statistik på hur långa pojkar vanligtvis är vid olika tidpunkter under det första året. Längdkurvan är tydligt utmarkerad i diagrammet.

Läs artikeln »
Råmjölk gravid bebis

Råmjölk

Råmjölk är den bröstmjölk som bildas redan under graviditeten och som kommer i början av amningen. Mjölkens sammansättning är anpassat efter det nyfödda barnets behov. Råmjölken är ofta kletig och genomskinlig till gul i färgen.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.