Kön enligt kinesiska kalendern

Kön enligt kinesiska kalendern

Räkna ut barnets kön enligt den kinesiska kalendern. Enligt den kinesiska kalendern kan man på ett enkelt sätt förutspå barnets kön. Detta test är baserat på moderns ålder i kinesiska månår och den månad då barnet blev till. Ska man räkna ut barnets kön enligt den kinesiska kalendern så är det också viktigt att man använder sig av moderns kinesiska födelseår. Detta skiljer sig från det västerländska sättet att räkna.

Räkna ut barnets kön enligt den kinesiska kalendern

Ska man räkna ut barnets kön enligt den kinesiska kalendern så är det också viktigt att man använder sig av moderns kinesiska födelseår. Detta skiljer sig från det västerländska sättet att räkna.

Kalendern kan användas på två sätt. Om du redan är gravid så kan du använda den kinesiska kalendern för att förutspå barnets kön. Om du planerar att bli gravid, så kan du använda den för att veta när du ska försöka att bli gravid för att det ska bli en flicka eller pojke.

Läs mer: Så räknar du ut din ålder enligt det kinesiska räknesättet.

Barnets kön enligt kinesiska kalendern

Hur exakt denna kalender är råder det delade meningar om. Mycket forskning visar att det är runt 50% chans att den visar rätt, dvs inte mer än en gissning.

Så räknar du ut barnets kön:

  • Räkna ut vilken ålder du var enligt det kinesiska räknesättet när befruktningen skedde.
  • Titta sedan i tabellen nedan för den månad befruktningen skedde.

I tabellen hittar du i den övre raden den ålder som kvinnan var vid befruktningen. I den vänstra kolumnen hittar du den månad som kvinnan blev befruktad i. Efter det följer du de två leden mot mitten där de möts och ser färgen på rutan. Fler åldrar finns i kalendern längre ner på sidan.

Rosa: flicka
Blå: pojke

Kvinnans ålder vid befruktning
Månad för befruktning 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Jan
Feb
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec

Läs mer: Så räknar du ut din ålder enligt det kinesiska räknesättet.

Kvinnans ålder vid befruktning
Månad för befruktning 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Jan
Feb
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec

Hur gick det för dig? Stämde den kinesiska kalendern?

Om du inte tycker att detta stämmer så finns här ett västerländskt test för att räkna ut om du är gravid med en pojke eller flicka.

Läs även om: hur man påverkar om man blir gravid med en pojke eller flicka.

Dela artikeln

Facebook
Twitter
Email

Fler artiklar om kost och hälsa

hur fungerar ett agglossningstest

Hur fungerar ett ägglossningstest?

Vet du hur ett ägglossningstest fungerar? Ett ägglossningstest fungerar så att det mäter nivån av LH hormon i urinen. Ett stegring av detta hormon innebär att ägglossning är på väg. Nästan alla ägglossningstest fungerar på samma sätt.

Läs artikeln »
graviditetssymptom

Symptom under graviditeten

Symptom du känner av under graviditeten. Det finns många olika graviditetssymptom eller graviditetsbesvär som du lider eller njuter av när du är gravid. Här går vi igenom de vanligaste graviditetsbesvären och förklarar varför dessa besvär visar sig just när du är gravid.

Läs artikeln »
heminsemination

Heminsemination

Heminsemination, dvs att insemination som genomförs i hemmet har blivit allt vanligare. Hur går det till att inseminera hemma? Vilka regler gäller vid heminsemination? Vad ska man tänka på vid insemination hemma?

Läs artikeln »
toxoplasma

Toxoplasma / toxoplasmos

Vad händer om du smittas av Toxoplasma under graviditeten och du drabbas av Toxoplasmos? Hur stor sannolikhet är det och hur många som är gravida drabbas? Här får du alla fakta du behöver veta om Toxoplasma när du är gravid. 

Läs artikeln »

Medicinsk och kirurgisk abort

Medicinsk eller kirurgisk abort är två olika abortmetoder. Läs fakta om hur medicinsk och kirurgisk abort går till och vad skillnaden är. Medicinsk och kirurgisk abort genomförs tidigt under graviditeten medan man vid så kallad sen abort använder sig av tvåstegsmetoden.

Läs artikeln »
Blöjeksem

Blöjeksem hos barn

Blöjeksem och blöjutslag är vanligt hos barn. Orsaken till blöjeksem är åtsittande och våt blöja. Det finns enkla tips för att undvika och behandla symptomen. Blöjutslag kommer både vid användning av vanlig blöja samt av tygblöja.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.