Mens ca 8 dagar efter ägglossning?

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Mens ca 8 dagar efter ägglossning?

FRÅGA:

Hej.

Jag har ganska långa cykler. Ca 37-40 dagar. Vi kör med Ägglossningstest och testade senast positivt nu på cykeldag 23 och 24. Ägglossning skedde nog cykeldag 25. För dag 25 var ÄLtest negativt. Sen kom tempstegring. Vi hade sex under dagarna där.
Min fråga nu, jag är på cykeldag 30 just nu. Men senaste menserna har kommit ca 8 dagar efter ägglossning. Och den förutspås komma nu på tisdag (cykeldag 34) enligt natural cycles. Jag bara undrar – hur påverkar det min kropp och våra chanser att bli gravida när jag får mens så kort inpå ägglossning? Det ska ju vara typ 14-16 dagar mellan ägglossning och mens? Eller snarare – hur kommer det sig att min ägglossning ligger så sent i cykeln?

Senast som sagt Ägglossning på cykeldag 25, gången innan det på ÄL cykeldag 30 (mens 39)

Gången innan det ÄL på dag 32 (mens dag 38)
Gången innan det ÄL dag 26 (mens på dag 34)

Så oftast ca 8 dagar efter ÄL. kan det indikera att något är fel?
Vi har fått ett barn på helt naturlig väg. Då gick det på första försöket. Sen dess har mensen lite balkar ur och vi blir inte gravida. Försökt sedan ca 7 månader tillbaka.

Tacksam för svar och vad vi kan göra.

P.s – tog ett ”tidigt graviditetstest” idag, alltså 4 dagar innan förväntad mens) men det var negativt. Hoppas kanske det vidare positivt nästa vecka.

God jul

Louise

SVAR

Hej, en barnmorska handlägger det normala och läkare om något avviker från det normala. Det jag har lärt mig är att kvinnan har ägglossning ca 14 dagar innan mens. Om det ä annorlunda för dig kan du konsultera en gynekolog. Kanske boka tid för ett läkarbesök där det görs ultraljud för att undersöka äggstockar och tjocklek på livmoderslemhinna. Där kan du också få tips på det du efterfrågar. Alternativt så har ni oskyddade samlag varannan till var tredje dag och har tillit och tålamod att det är helt normalt att det tar upp till ett år att bli gravida. Släng stickor och scheman och försök njut av varandra och tillit till att de flesta kan bli gravida. Lycka till.

Mvh Ulrika Friberg, Leg Barnmorska

Fler frågor till vår barnmorska

Blödning / Lutinus

Jag har pco och har gjort IVF, är nu i vecka 8+6. Har tidigare haft lite rosa flytningar, men 8+3 fick jag en liten blödning, lite rött i bindan som slutade lika fort som det började, har inte haft ont.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.