Positivt äl-test två dagar efter missfall

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Positivt äl-test två dagar efter missfall

FRÅGA

Hej!
Denna helgen fick jag missfall i v. 11+2. Började blöda smått på fredagskvällen vilket ökade under lördagen och i söndags forsade det ur mig stora klumpar. VUL visade att det då blivit ett komplett missfall då det inte fanns någon hinnsäck kvar utan endast lite rester av plasenta. Vi har nu funnit oss i att det är som det är och hoppas självklart att jag blir gravid snart igen men har inte bråttom utan låter tiden ha sin gång. Har dock fått höra att man kan få ägglossning väldigt snabbt efter ett missfall så jag gjorde ett äl-test idag bara för att jag var väldigt nyfiken på vad det skulle visa och hur min kropp fungerar. Det är alltså två dagar sen missfallet och jag blöder ju fortfarande men testet visade positivt. Betyder detta att jag har ägglossning eller har man ett förhöjt Lh-värde under/efter missfall?

Tack på förhand!

SVAR

Hej,

jag har hört om falskt positiva ägglossningstest tidigare. Jag har svårt att tro att du redan har ägglossning.

Mvh,

Therese Sok
Leg. Barnmorska

Fler frågor till vår barnmorska

Hög puls

Jag hör och känner mina egna hjärtslag, ungefär som när jag är sjuk i feber annars. Tog precis pulsen och den låg på ca 100 slag/min.

Läs artikeln »

Blödning / Lutinus

Jag har pco och har gjort IVF, är nu i vecka 8+6. Har tidigare haft lite rosa flytningar, men 8+3 fick jag en liten blödning, lite rött i bindan som slutade lika fort som det började, har inte haft ont.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.