Illamående efter missfall

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Illamående efter missfall

FRÅGA

Hej!
Jag hade ett troligt missfall för fyra dagar sedan och har mått väldigt illa efter det. I fredags fick jag en blödning, rött blod som sedan övergick under kvällen till brunt och en blodklump på ca 1-1,5 cm kom ut. Såg ut ungefär som en större vit böna i formen.

Det var inte mycket blod och jag hade inga kramper. Efter det avstannad blödningen nästan helt och sedan dess har jag mått väldigt illa. Jag mådde inte illa under graviditeten upp till denna punkt. Är det dels normalt att ha en sådan liten blödning vid missfall (vecka 6) och är det normalt att må väldigt illa dagarna efter missfall även om man inte mått illa tidigare i graviditeten? Illamåendet pågår under hela dagen och det börjar bli väldigt jobbigt.

SVAR

Hej, det finns ju en risk att du har råkat få något virus i samma veva som ett missfall. Vi får inte allt förklarat för oss, varför vi mår på ett visst sätt.

Är du osäker på om du haft ett missfall eller inte, kan du boka tid hos någon gynekolog som kan göra ultraljud på dig, så du får svar och slipper fundera. Tidiga missfall är tyvärr vanliga. Utvecklingen av embryot avstannar och oftast sköter kroppen av utstötning genom vaginal blödning. Men en del har blödningar i tidig graviditet och fortsätter ändå vara gravida. Lycka till.

Mvh Ulrika Friberg, Leg Barnmorska

Läs gärna mer om vad som händer i din kropp efter ett missfall.

Fler frågor till vår barnmorska

Blödning / Lutinus

Jag har pco och har gjort IVF, är nu i vecka 8+6. Har tidigare haft lite rosa flytningar, men 8+3 fick jag en liten blödning, lite rött i bindan som slutade lika fort som det började, har inte haft ont.

Läs artikeln »

Kemisk graviditet

Jag gjorde för en lite mer än en vecka sen ett svagt positivt graviditetstest, dagen efter det så gjorde jag ett ännu svagare, och testen efter det har varit absolut negativa.

Läs artikeln »

Hög puls

Jag hör och känner mina egna hjärtslag, ungefär som när jag är sjuk i feber annars. Tog precis pulsen och den låg på ca 100 slag/min.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.