Utebliven mens, mensvärk negativt gravtest

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Utebliven mens, mensvärk negativt gravtest

FRÅGA

Hej!

Jag hade mens 6/1 o har normalt en 28dagars cykel. Vet inte exakt när ägglossning var men troligen runt 20-21/1. Jag har fortfarande idag 14/2 inte mens o tog precis ett gravtest som var negativt. Jag har haft ovanligt mkt flytningar o vanlig mensvärk. Flytningarna var för några dagar sedan som äggvita o liksom trådiga… så som som det brukar beskrivas vid ägglossning. Är det möjligt att få ägglossning trots utebliven mens? Bör man kontakta sjukvård eller bara vänta tills nästa menscykel? Tack för hjälpen!

SVAR

Hej, du behöver inte kontakta sjukvård. Avvakta och se tiden an vad som händer. Mensen påverkas av många olika faktorer och det du beskriver är inget som oroar mig. Är du orolig kan du ringa och rådfråga en gynmottagning. Mvh Ulrika Friberg, Leg Barnmorska

Fler frågor till vår barnmorska

Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.