Ägglossning men utebliven mens

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Ägglossning men utebliven mens

FRÅGA

Hej,
Jag är 35år och har normalt en väldigt stabil cykel på konstant 23- 24 dagar. Försöker bli gravid så jag håller koll med temp samt ägglossningstest. Denna månaden är min mens vid skrivande stund 5 dygn sen. Det är inte mycket, men den har aldrig varierat. Därav den snabba reaktionen. Min temp är fortfarande förhöjd som efter ägglossning men gravtest är negativa. Tog ett dag 23 samt ett dag 27. Hade mensvärk från dag 22 vilket jag alltid har men Fortfarande ganska ont av och till nu. Om ägglossningen uteblivit hade jag förvånads, men då förstått den uteblivna mensen. Men nu känner jag mig mycket förvirrad. I övrigt frisk och kry. Kan ni vänligen förklara vad som sannolikt pågår?
Tack på förhand
Mvh
A

SVAR

Hej, att försöka bli gravid kan påverka psyket starkt och det i sin tur hormoner som ger olika symtom och känslor. Negativ gravtest betyder att det antingen tagits för tidigt i en graviditet eller att du inte är gravid. Du får helt enkelt avvakta och försöka slappna av så gott du kan, även om det är svårt. Du kan också boka tid hos gynekolog för undersökning och ställa frågor som kan lugna dig.

Lycka till, Mvh Ulrika Friberg, Leg Barnmorska

Läs även mer om utebliven mens.

Fler frågor till vår barnmorska

Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.