Blödning / Lutinus

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Blödning / Lutinus

FRÅGA

Hej, jag har pco och har gjort IVF, är nu i vecka 8+6. Har tidigare haft lite rosa flytningar, men 8+3 fick jag en liten blödning, lite rött i bindan som slutade lika fort som det började, har inte haft ont. Tror du att det kan vara något farligt? Min nästa fråga gäller Lutinus (progesteron). Det är därför jag har trosskydd. Jag skulle ha slutat med dessa ca vecka 8+0. Kan det vara farligt att fortsätta någon vecka till? Tar sedan jag skulle slutat låg dos, en halv på morgonen och en halv på kvällen.

SVAR

Hej, frågor om läkemedel besvarar av läkare som är de som förskriver läkemedel och doseringar. Så tyvärr kan jag inte svara på den frågan. Vad gäller lite blodig flytning är det vanligt, men går inte att svara på vad det betyder i ditt enskilda fall. Du får avvakta och se vad som händer framledes. Lycka till!

Mvh Ulrika Friberg, Leg Barnmorska

Läs mer: Olika typer av blödningar under graviditeten

Fler frågor till vår barnmorska

Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.