Babyhjälp logo

Viktkurva pojkar 0-12 månader

Hur mycket går pojkar upp i vikt under det första året

Vikten hos pojkar varierar från pojke till pojke och det är därför ofta missvisande att jämföra vikten för noggrant. I genomsnitt så väger en pojke cirka 3,6 kilogram när han föds. Vikten varierar normalt mellan 2,6 och 4,9 kilogram för pojkar när de föds.

Vid ett års ålder ligger pojkars genomsnittsvikt på cirka 10,6 kilogram. Avvikelser förekommer dock men i stort sett alla pojkar håller sig inom spannet av 7,5 och 14,5 kilogram.


Sponsrat innehåll - texten fortsätter nedanför

Viktkurva för pojkar från nyfödda till 12 månader

Pojkars viktkurva det första året

M = medel

2/3 ligger mellan +/- 1.

Endast 5% ligger utanför +/-2.

Längdkurva flickor | Viktkurva flickor | Längdkurva pojkar | Viktkurva pojkar | Barns utveckling


De som läst avsnittet om pojkars viktkurva läste även mer om pojkars längdkurva, barns huvudomfång samt om BVCs tillväxtkurva.

Annons - texten fortsätter efter annonsen

Presenttips!Barntema

Kul och uppskattade presenter till nyfödda är träleksaker, tavla med barnets namn och födelsedatum, tallrikar och bestick samt babygym och babysitters.

Besök Barntema.se - För att vi älska di små!

Viktkurva

Ibland tar viktkurvorna från BVC alldeles för mycket plats i diskussionen kring barnets vikt. Tänk på att det viktigaste är att din pojke följer sin egen viktkurva. Stirra dig inte blind på att barnet ska ligga längst med mittkurvan i diagrammet. Låt barnet växa i sin egen takt.

Sponsrat innehåll Aktiviteter för barn

 Vad ska du göra i sommar?

Barnguiden.com ger dig tips på aktiviteter och evenemang som du och familjern kan göra i sommar. Börjar din semesterplanering på Barnguiden.com.

» Besök Barnguiden.com